Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į „Facebook“ duomenų skandalą gali būti įvelta iki 2,7 mln. europiečių

Į skandalą dėl socialinio tinklo „Facebook“ turėtų asmens duomenų saugumo pažeidimo gali būti įvelta iki 2,7 mln. Europos Sąjungos (ES) gyventojų, penktadienį pareiškė Europos Komisija.
„Facebook" socialinis tinklas
„Facebook" socialinis tinklas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Facebook“ mums patvirtino, kad su [Didžiosios Britanijos duomenų analizės įmone] „Cambridge Analytica“ galėjo būti nederamai pasidalyta iš viso iki 2,7 mln. ES gyventojų duomenimis“, – penktadienį pareiškė Europos Komisijos atstovas spaudai Christianas Wigandas.

Anot jo, Komisija pareikalaus, kad socialinės žiniasklaidos milžinė pateiktų papildomų paaiškinimų.

Kitos savaitės pradžioje už teisingumą atsakinga Komisijos narė Vera Jourova su „Facebook“ veiklos direktore Sheryl Sandberg aptars priemones, kurių „Facebook“ imasi dėl šio asmens duomenų saugumo pažeidimo.

„Išsamiau išnagrinėsime [„Facebook“] laišką, tačiau jau yra aišku, kad reikės papildomų diskusijų su „Facebook“, – pareiškė Ch. Wigandas.

„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas ketvirtadienį pareiškė, kad galėjo būti pažeistas net 87 mln. žmonių visame pasaulyje asmens duomenų saugumas.

Dėl šio skandalo įmonė atsidūrė kritikos ugnyje. Taip pat kilo klausimų dėl duomenų apsaugos visame technologijų sektoriuje.

Europos Sąjunga rengiasi nuo kito mėnesio pradėti taikyti naujas griežtas duomenų apsaugos taisykles, pagal kurias įmonėms už pažeidimus gali būti skirtos baudos, kurios gali sudaryti iki 4 proc. jų apyvartos visame pasaulyje.

Skandalas dėl „Facebook“ kilo kovo viduryje. Socialinis tinklas tuomet blokavo „Cambridge Analytica“ ir Kembridžo universiteto psichologijos profesoriaus Aleksandro Kogano puslapius socialiniame tinkle. A. Koganas per savo programėlę „This is your digital life“, kurią jis sukūrė socialinio tinklo platformoje ir kuri turėjo sudaryti naudotojo psichologinį portretą, perdavė duomenis apie „Facebook“ naudotojus trečiosioms šalims, įskaitant „Cambridge Analytica“.

Manoma, kad šie duomenys galėjo būti panaudoti per JAV prezidento rinkimų kampaniją 2016 metais ir rengiantis referendumui dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius