Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IKEA žengia tvarumo link – Švedijos namams parduos švarią energiją

IKEA planuoja pardavinėti ne tik išmaniąsias lemputes, bet ir elektros energiją šioms lemputėms maitinti. Didžiausia baldų gamintoja pasaulyje naujausius planus pardavinėti švarią energiją Švedijos namams atskleidė per „Strömma“ prenumeratos paslaugą.
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės
Karantino sušvelnimumų sulaukusios parduotuvės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tvarūs planai ateičiai

Namų apstatymo įrangos milžinė nenurodė, ar švarios energijos pardavimą išplės į kitas šalis, nors tikisi iki 2025 m. leisti žmonėms „naudoti ir gaminti“ atsinaujinančią energiją visose „Ingka Group“ rinkose. Bendrovė taip pat jau parduoda saulės baterijas.

Mažmeninės prekybos įmonei nėra svetimos ekologinės pastangos. Nuo 2016 m. įmonė nustojo prekiauti LED lemputėmis ir planuoja netrukus atsisakys neįkraunamų šarminių baterijų. Ateities planuose taip pat vystoma vieno Švedijos miesto pertvarka į tvarią ir aplinkai draugišką bendruomenę.

Vis dėlto tai svarbus žingsnis, tad nenustebtume, jei jo pavyzdžiu pasektų ir kitos didesnės parduotuvės – švarios energijos pertekliaus pardavimai gali atpirkti išlaidas ir padidinti pelną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius