Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Infobalt“ vadovas: Vyriausybės nutarimas darbų tempą turėtų padidinti dešimtimis kartų

Trečiadienį Vyriausybėje priimtas nutarimas, dėl valstybės informacinių išteklių infrastruktūros konsolidavimo ir jos valdymo optimizavimo. Nutarimą komentuoja IRT įmones vienijančios asociacijos „Infobalt“ direktorius Paulius Vertelka.
Paulius Vertelka
Paulius Vertelka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po daugiau nei metus trukusių vidinių apsvarstymų, Vyriausybė pagaliau priėmė bendrą nutarimą, kurio pagrindu bus galima žengti link efektyvaus valstybės informacinių išteklių valdymo. Vyriausybės planai ambicingi, kadangi siekiant pasinaudoti konsolidavimui skirtomis Europos Sąjungos investicijomis, darbų tempas turi būti keliasdešimt kartų didesnis, nei buvo iki šiol, rašoma „Infobalt“ pranešime spaudai.

Vienas iš esminių momentų – visos informacinių išteklių ir informacinės visuomenės politikos formavimo perdavimas Ūkio ministerijai. Tai sveikintinas žingsnis. Tikimės, kad Ūkio ministerija neapsistos tik ties ES investicijų įsisavinimu, bet imsis platesnių siekių: proaktyviai rūpinsis visa skaitmenine ekonomika, įskaitant informacinių ryšių technologijų verslo plėtrą, IT inovacijų vystymu ir atitinkamų investicijų pritraukimu, imsis lyderystės sukurti bendrą šalies IRT viziją.

Finansinės technologijos – vienas iš pavyzdžių, kai tarpinstitucinis bendradarbiavimas gali iškelti Lietuvą į tarptautinį lygį, didinti šalies konkurencingumą. Tai, kad Lietuva pradedama linksniuoti kaip „Fintech“ regiono lyderė, pasiekta Lietuvos banko, Finansų ministerijos ir rinkos dalyvių bendradarbiavimo dėka. Ūkio ministerijos laukia daug naujų iššūkių: ketvirtoji pramonės revoliucija („Industry 4.0“), tarpvalstybinių elektroninių paslaugų vystymas, duomenų centrų rinkos plėtra, naujų IT technologijų (pvz. „blockchain“) pritaikymas šalies ekonomikos konkurencingumui didinti, aukštą pridėtinę vertę generuojančių, globaliai rinkai skirtų IT paslaugų ir produktų kūrimo skatinimas bei daug kitų. Lūkesčiai ir kartėlė Ūkio ministerijai yra gerokai didesni, tikimės, kad ši ministerija suvoks Lietuvos IRT sektoriaus potencialą ir visos Lietuvos labui glaudžiai bendradarbiaus su aukštųjų technologijų industrija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius