Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPhone“ akumuliatorius sprogo žmogaus burnoje – ne dėl „Apple“ kaltės

Elektronikos prekių parduotuvės Kinijoje lankytojas, matyt, nusprendė, kad akumuliatorius yra auksas ir norėjo įsitikinti jo tikrumu. Dantimis. Akumuliatorius į tai sureagavo sprogimu, rašo „The Verge“.
Telefono sprogimas
Telefono sprogimas / Stopkadras

Šis incidentas, užfiksuotas parduotuvės saugumo kamerų, buvo įkeltas į kinišką vaizdo įrašų platinimo platformą „Miaopai“ ir buvo peržiūrėtas 5 mln. kartų.

Kaip rašo leidinys „Taiwan News“, vyriškis sausio 19 d. apsilankė parduotuvėje norėdamas pasikeisti savo „iPhone“ akumuliatorių. Parduotuvės pavadinimas nėra minimas, tačiau ant ekrano dideliais hieroglifais užrašyta „Profesionalus ekranų keitimas“. Klientas pradėjo įdėmiai tyrinėti rankose laikomą akumuliatorių ir, norėdamas įsitikinti, kad jis tikras, jį išbandė dantimis, taip sukeldamas sprogimą. Nepaisant to, kad sprogimas įvyko praktiškai burnoje, apie nukentėjusius nepranešama.

VIDEO: Akumuliatorius sprogo jo tikrumą tikrinant dantimis

Vienas iš kinų, peržiūrėjusių šį įrašą, juokavo: „akumuliatorius gi ne auksas, kam jį kandžioti?“

Yra žinoma, kad brokuoti arba padirbti ličio jonų akumuliatoriais kartais sprogsta arba perkaista, tačiau toks patikrinimo būdas jau nebeleis nustatyti, ar akumuliatorius buvo padirbtas, ar sprogo grynai dėl pažeidimo dantimis.

Praėjusį mėnesį „Apple“ pranešus, kad lėtina savo telefonų procesorius siekiant apsaugoti juos nuo netikėtų persikrovimų dėl senstelėjusių akumuliatorių, pradėta visuotinė akumuliatorių keitimo programa – šių darbų kaina sumažinta nuo įprastinių 80 JAV dolerių iki 30. Veikiausiai toks kainos sumažinimas ir žinojimas, kad po pakeitimo greičiau veiks visas telefonas, prie keitimo paslaugas teikiančių įmonių durų nusidrieks klientų eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius