Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išbandyta: „iPhone X“ – pats trapiausias iš visų „iPhone“

Pirmieji kritimo ir patvarumo bandymai naujiesiems „iPhone X“ – labai nepalankūs. Du ankstyvi skirtingi bandymai parodė, kad šie įrenginiai dūžta labai jau lengvai, rašo „Ars Technica“.
„Apple Iphone X“
„Apple Iphone X“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Elektronikos naujienų svetainė CNET telefoną metė iš beveik metro aukščio – įskilimų stiklo kampe atsirado jau po pirmo metimo, kuomet įrenginys krito ant briaunos. Antro bandymo metu įrenginys krito ekrano plokštuma žemyn – įskilimų tinklas dar labiau išplito. Tad CNET daro išvadą: šio telefono be apsauginio dėklo jokiu būdu negalima mėtyti.

Ir jeigu CNET bandymo metu telefonas patyrė tik kosmetinius pažeidimus, tai ekstremalesnio „SquareTrade“ bandymo metu telefonas nukentėjo ir funkciniu požiūriu. „SquareTrade“ yra įmonė, siūlanti mobiliųjų įrenginių apsaugos paslaugas, tad pažymėtina, jog jie turi finansinį interesą įtikinti vartotojus, jog jų telefonai yra pažeidžiami.

Kiekvieną „SquareTrade“ bandymą atliko robotas ar kitas mechaninis įrenginys – tokiu būdu siekiama sukurti vienodas sąlygas visiems bandomiems įrenginiams. Pirmojo bandymo metu telefonas iš 2 metrų aukščio buvo numestas ant ekrano – dėl to liovėsi veikti ekranas ir „TrueDepth“ jutiklių masyvas. Iš to paties aukščio numetu ant nugarėlės, ši sutrūkinėjo. Iš to paties aukščio metus telefoną ant šono jo ekranas taip pat liovėsi veikęs.

Taip pat „iPhone X“ neišlaikė „SquareTrade“ vartymosi testo – šis bandymas atliekamas minutę sukant telefoną skalbyklę arba džiovyklę primenančiame būgne. Po tokio bandymo telefonas nebereagavo į bandymus atrakinti ekraną jį perbraukiant. Galų gale telefonas buvo paliktas ant automobilio stogo ir nuvažiuota – esą, tai yra dažnas nutikimas kuomet užsipilama degalų arba į bagažinę sukraunami pirkiniai. Po tokio bandymo ne tik sudužo „iPhone X“ ekranas bei nugarėlė, bet ir nustojo veikti „FaceID“ veido atpažinimo sistema. Galima pasidžiaugti, kad telefonas bent jau puikiai išlaikė mirkymo testą – 30 sekundžių visiškai panardinus į vandenį įrenginiui nepakenkė.

VIDEO: SquareTrade iPhone X Breakability

Po tokių bandymų rezultatų „SquareTrade“ titulavo „iPhone X“ pačiu trapiausiu „iPhone“, kokį jiems teko bandyti taikant metodologiją, įvertinančią visus įrenginius pagal jų polinkį sudužti ar sugesti. Na, bet tenka kelti klausimą – kas gi netyčia mėto telefoną iš 2 metrų aukščio?

O telefono ekrano trapumo problemą dar labiau padidina tai, kad „iPhone X“ gamyboje naudojamo OLED ekrano keitimas yra brangesnis, nei kitų „iPhone“. Be to, įrenginio garantija negalioja jeigu nustatomas atsitiktinis jo pažeidimas, tačiau vartotojams lieka galimybė įrenginius apsidrausti.

Iš dalies „iPhone X“ trapumą lemia stiklinė jo konstrukcija: naujausių įrenginių serijoje – „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“ montuojamos stiklinės nugarėlės. Iš dalies taip yra dėl to, kad jeigu vietoj stiklo būtų naudojamas aliuminis, šie telefonai netektų belaidžio įkrovimo galimybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius