Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanusis laikrodis „Sony Smartwatch 2“: gražus dizainas – dar ne viskas (apžvalga)

Vis daugiau elektronikos bendrovių žengia į išmaniųjų laikrodžių segmentą. Iš didžiųjų išmaniųjų telefonų gamintojų laikrodžius kol kas pristatė „Sony“ ir „Samsung“. Kuo išmanieji laikrodžiai pranašesni už įprastinius ir kokį modelį geriau pasirinkti? Šįkart – žvilgsnis į japonų „Sony Smartwatch 2”, o po keleto savaičių apžvelgsiu „Samsung Galaxy Gear.“
Išmanusis laikrodos Sony Smartwatch 2
Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2 / Sony nuotr.

Stiprybė – dizainas

„Sony Smartwatch 2” – antrasis „Sony“ bandymas išmaniųjų laikrodžių rinkoje ir gerokai sėkmingesnis nei pirmasis. Labiausiai „Sony Smartwatch 2” liaupsinamas dėl dizaino.

Ant rankos esančio laikrodžio vibracijas pajusite visada, net ir tuomet, kai telefone įjungta begarsė aplinka.

Išties, „Smartwatch 2” puikiai dera tiek prie solidaus, tiek prie jaunatviško aprangos stiliaus ir, svarbiausia, nesudaro įspūdžio, kad ant rankos dėvite kompiuterį. „Smartwatch 2” turi liečiamą LCD 1,6 colio įstrižainės 220x176 pikselių raiškos ekraną, o laikrodžio šone įtaisytas vienintelis mygtukas, skirtas įjungti arba išjungti laikrodį ar pasišviesti sutemus.

Džiugu tai, kad valandų laikas gerai matomas ir prieblandoje, o sutemus tereikia spustelėti mygtuką ir ekranas keletui sekundžių pašviesėja. Laikrodžio ekrane rodomą laiką galite pasirinkti vienu iš penkių formatų. Deja, vėliau, kai jau sujungiate laikrodį su telefonu, papildomų laiko rodymo formatų įdiegti negalima.

Laikrodis turi stilingą silikoninę apyrankę. „Smartwatch 2“ apyrankės privalumas – jei, pavyzdžiui, karštomis vasaros dienomis prie kūno prigludęs silikoninis dirželis sukels nemalonius pojūčius, jį galėsite nesunkiai pasikeisti.

Bene didžiausias išmaniojo laikrodžio privalumas – ne tik „Sony“,o ir bet kurio kito – ir visiškai netikėtas atradimas man buvo tai, kad dėvint išmanųjį laikrodį daugiau nebereikėjo tikrinti išmaniojo telefono ir žiūrėti, ar nepražiopsojau svarbaus skambučio ar žinutės. Būnant triukšmingoje aplinkoje arba įjungus vibraciją ne visada pavyksta laiku pastebėti gautas žinutes ir skambučius. O ant rankos esančio laikrodžio vibracijas pajusite visada, net ir tuomet, kai telefone įjungta begarsė aplinka. Trumpas laikrodžio vibravimas gavus žinutę neblaško ir netrukdo susitikimų metu.

Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2
Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2

Tik atsiliepti – skambinti negalima

Kol laikrodis nesujungtas su išmaniuoju telefonu, jame yra kelios funkcijos – tarp jų žadintuvas, laikmatis, šviestuvas (tamsoje galima pasišviesti nuo laikrodžio ekrano).

Laikrodį, kuris veikia su visais telefonais, turinčiais „Android“ 4.0 ar bet kurią naujesnę „Android“ operacinės sistemos versiją, sujungti su telefonu paprasčiausia per NFC jungtį. Jei NFC jungties nėra, arba jei ji neveikia (kaip nutiko man laikrodį naudojant su vienu iš „Xperia“ modelių), tiesiog rankiniu būdų iš „Google Play“ parduotuvės atsisiųskite „Smart Connect“ programėlę.

Atsisiuntus lauks dar vienas darbas iš „Google Play“ atsisiųsti visas naudojimui su telefonu skirtas programėles, įskaitant ir skambučių atsiliepimo programėlę, žinučių skaitymo, naršymo „Facebook“ programėlę ir kitas.

Pasak „Sony“, „Google Play“ yra daugiau nei 300 programėlių, kurias galima naudoti su „Sony Smartwatch 2“.

Išmanusis laikrodis su telefonu sujungiamas bevieliu ryšiu – jei nutolstate nuo telefono toliau, nei veikia „Bluetooth“, telefonas trumpai suvibruoja. O kai vėl priartėjate, prisijungia be problemų.

Išmanusis laikrodis neturi nei mikrofono, nei garsiakalbio, taigi juo galite tik perskaityt laikrodžio ekrane matomas žinutes ar pranešimus iš pašto ar socialinių tinklų, taip pat atmesti skambučius. Atrašyti žinučių ar juo kalbėti negalėsite.

Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2
Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2

Sistema veikia lėtai

Dar po kelių dešimčių sekundžių tik ką testavimui gautas laikrodis išsijungė ir jau į jokius mano veiksmus nereagavo.

Laikrodžio dizainas džiugina, tačiau iš techninės pusės anaiptol ne viskas veikia taip sklandžiai, kaip norėtųsi. Pripratus prie galingų ir akimirksniu į ekrano spustelėjimą reaguojančių telefonų lėtas programų atidarymas erzina – kai kurias programėles laikrodis atidaro po kelių sekundžių, klausantis muzikos iš telefono dažnai laikrodis rodo anksčiau skambėjusias dainas ir t.t.

Laikrodžio ekrane vienu metu matyti šešios programėlės, ikonų dydžio keisti negalima. Jei norite viską išmėginti ir jų prisirašysite pusšimtį, gali ir pabosti dešimt kartų braukyti ekraną tol, kol rasite norimą.

Vienas didžiausių visų išmaniųjų laikrodžių trūkumų – juos reikia krauti. „Sony“, kaip ir žada gamintojai, naudojant įprastiniu režimu veikia iki keturių dienų. Man laikrodis beveik kaip žadintuvas ketvirtos nuo pakrovimo dienos rytą suvibruodavo pranešdamas, kad liko 15 proc. baterijos. „Smartwatch 2“ per maždaug 3 val pakraunamas USB jungtimi.

Šiame laikrodyje, skirtingai nei „Galaxy Gear“, nėra kameros.

(Ne)apsaugotas nuo vandens

„Smartwatch 2”, kaip ir „Xperia“ modeliai, turi nuo dulkių ir vandens apsaugančią technologiją IP 57 – laikrodis vandenyje gali būti iki 30 -ies minučių ne didesniame nei metro gylyje. Svarbiausia – kad laikrodis į vandenį būtų dedamas gumine apsauga uždengus USB jungties dangtelį. Jau kuris laikas naudojuosi vienu iš „Xperia“ modelių ir įsitikinau, kad vandens šis telefonas išties nebijo.

Tačiau, mano dideliam nusivylimui, užteko laikrodį įdėti į nedidelę stiklinę keletui sekundžių ir laikrodžio ekranas sumirksėjo. O dar po kelių dešimčių sekundžių tik ką testavimui gautas laikrodis išsijungė ir jau į jokius veiksmus nereagavo.

Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2
Išmanusis laikrodis Sony Smartwatch 2

Nusausinus laikrodį po keleto minučių jis įsijungė ir veikė be problemų, tačiau noras laikrodį vėl dėti į vandenį praėjo visam laikui. „Sony Smartwatch 2” už apsaugą nuo vandens gauna riebų dvejetą.

Pirkti ar nepirkti?

„Sony Smartwatch 2” reziumė sakiniu – tam, kad gražus ir stilingas „Smartwatch” taptų dar ir „protingu“, „Sony“ laikrodžio kūrėjams reikia gerokai pasistengti.

Taigi, ar verta įprastinį laikrodį iškeisti į šitą ir išleisti 499 litus? Jei norite tiesiog gražaus ir stilingo laikrodžio, manote, kad nepabos jo krauti kas 4 dienas, ir jei turite kantrybės pakęsti lėtokai veikiančias technologijas – šis laikrodis puikiausiai jums tiks.

Tačiau artimiausiu metu išties bus iš ko rinktis – neabejoju, kad greitai turėtume sulaukti „Microsoft“, „Apple“ laikrodžių debiuto. Be to, ambicingais produktais nustebinti žada ir mažiau žinomi gamintojai, pavyzdžiui, visiškai telefoną atstosiantį laikrodį su dviem kamerom kitąmet išleis „Neptune Pine“.

Jei norite įmantresnių technologijų, galima ir luktelėti. Bent jau iki tol, kol „Sony“ išleis tokį laikrodį, kurio kiekviename modelyje „Waterproof“ technologija veiks be priekaištų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius