-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IT specialistas emigravo iš Nyderlandų į Lietuvą: čia geriau

Lietuva technologijų srityje nė kiek neatsilieka nuo kitų Vakarų Europos šalių – karjeros galimybėmis čia domisi vis daugiau užsieniečių specialistų. Vienas jų – iš Nyderlandų kilęs Bartas Kappelis, kuris dėl sparčios inovacijų plėtros mūsų šalyje nusprendė karjerą tęsti būtent čia. B.Kappelis šiuo metu mokosi lietuvių kalbos, toliau tobulėja technologijų sferoje ir viliasi Lietuvoje pasilikti dar bent trejus ateinančius metus, rašoma pranešime spaudai.
Bartas Kappelis
Bartas Kappelis / Asmeninio archyvo nuotr.

Į Lietuvą atvykti paskatino meilė

Prieš atvykdamas į Lietuvą, B.Kappelis Nyderlanduose vadovavo informacinių technologijų (IT) paslaugas teikiančiai bendrovei, kuri kūrė IT sprendimus importo ir eksporto srities įmonėms. Pakeisti gyvenimą jį paskatino pažintis su lietuve robotikos magistro studijų metu Danijoje. Kurį laiką pora kartu gyveno Nyderlanduose, bet neseniai merginai atsirado galimybė dalinai perimti tėvų žemdirbystės verslą Lietuvoje. Dėl šios priežasties jie abu nusprendė keltis į Kauną ir čia gyvena jau 8 mėnesius.

Bartas neslepia, kad prieš atvykdamas į Lietuvą šiek tiek abejojo. Apie mūsų šalį jis spėjo susidaryti tik pirmą įspūdį per kelis trumpus vizitus. Be to, jį viliojo galimybė pasilikti Nyderlanduose arba keliauti į Jungtines Amerikos Valstijas, nes gavo ten patrauklių darbo pasiūlymų. Vis dėlto dabar B.Kappelis džiaugiasi dėl pasirinkimo atvykti į Lietuvą.

Susitikimas su Nyderlandų karaliumi

B.Kappeliui Lietuvoje ilgai ieškoti darbo nereikėjo. Jis greitai įsidarbino programinės įrangos kūrėju IT paslaugų bendrovėje „TeleSoftas“. Čia jis kuria naujus programinius sprendimus klientams ir yra įsitikinęs – Lietuva turi itin daug potencialo augti IT srityje, nes šalyje besikuriančios IT įmonės nė kiek nenusileidžia pasaulio lyderėms.

Kaip pasakoja B.Kappelis, Lietuvoje jam darbą rasti nebuvo sunku, nes IT srities specialistų trūksta visame pasaulyje. Prieš pradėdamas dirbti „TeleSofte“, jis sudalyvavo keliuose pokalbiuose ir pasirinkdamas vertino bendrovės požiūrį ne tik į darbą, bet ir į žmogų.

„Pasirinkau įmonę dėl jos inovatyvumo, tinkamo požiūrio į darbuotoją ir rūpinimosi pozityvia bei jaukia atmosfera darbo vietoje. Jaučiuosi didelės šeimos dalimi. Taip pat turiu galimybę dirbti su įvairiais projektais ir tobulėti kaip specialistas“, – sako B.Kappelis.

Viename oficialiame renginyje atstovaujant savo įmonei, B.Kappeliui netgi atsirado galimybė susitikti su Nyderlandų karaliumi Willemu-Alexanderiu. Įdomu tai, kad Nyderlanduose daug kas svajoja pamatyti karališkosios šeimos narių, tačiau galimybė tai padaryti Bartui pasitaikė būtent gyvenant Lietuvoje. „Mačiausi ne tik su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, bet ir netikėtai susitikau su Olandijos karaliumi. Paspausti jam ranką ir kartu nusifotografuoti buvo bene įsimintiniausias mano gyvenimo momentas“, – džiaugiasi B.Kappelis.

Nida primena namus

Kalbėdamas apie savo pomėgius, B.Kappelis pabrėžia keliones. Pasak Lietuvoje įsikūrusio IT specialisto, per pastaruosius 8 mėnesius jam jau pavyko aplankyti nemažai Lietuvos kampelių. Bartas itin žavisi mūsų šalies gamta, kuri skiriasi nuo Nyderlandų savo neaprėpiamais miškais.

„Nors Lietuvoje yra nepaprastai daug įspūdingų vietų, vis dėlto gražiausia kol kas galėčiau pavadinti Nidą“, – atskleidžia B.Kappelis. Iš pakrantėje įsikūrusio Roterdamo kilęs Bartas paplūdimį nuo namų galėdavo pasiekti per 15 minučių, todėl gyvendamas Kaune itin pasiilgsta jūros. Nida yra vieta, kuri jam primena gimtinę ir suteikia namų jausmo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius