-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Izraelis ruošiasi pabaigti kurti pažangų karinį droną K1

Jau greitai Izraelio karinių dronų gamintojai užbaigs savo naujausią projektą – K1 bepilotę skraidyklę. Tvirtinama, kad tai yra vienas pavojingiausių ir efektyviausių kada nors sukurtų atakos dronų.
Izraelio karinio drono K1 konceptas
Izraelio karinio drono K1 konceptas / Gamintojų nuotr.

K1 dronas savo dydžiu bei svoriu primena plėšrųjį paukštį. Dėl savo itin pavojingų atakų jis pramintas „Žudiku Kamikadze“. Jį sukūrė viena pažangiausių ir didžiausių mažo ir vidutinio dydžio dronų gamintoja pasaulyje – „Aeronautics Defence Systems“.

Drone įtaisyta 2,5 kilogramų kovinė galvutė. Pasiekęs taikinį dronas detonuoja ir aplink save 25 metrų spinduliu paskleidžia volframo skeveldras.

K1 buvo pristatytas birželį vykusioje „Paris Air Show“ parodoje, o Izraeilio kariai jau atliko sėkmingus drono lauko bandymus šalies pietuose.

Drone įtaisyta 2,5 kilogramų kovinė galvutė. Pasiekęs taikinį dronas detonuoja ir aplink save 25 metrų spinduliu paskleidžia volframo skeveldras.

Nors dronas geba rinkti ir žvalgybos duomenis, pagrindinė jo paskirtis yra smogti chirurgiškai tikslius smūgius nedideliems taikiniams, pavyzdžiui, lengvosioms transporto priemonėms arba pėstininkų kuopelėms. Dronas taip pat gali detonuoti ore, skriedamas virš savo taikinių.

K1 geba išsilaikyti ore pusantros valandos ir, palyginus tai su kitų dronų veikimu, daro tai itin tyliai. Šio drono atakos misiją galima nutraukti bet kurio metu ir jis pats sugrįš pas savo operatorių.

Drono kūrėjų teigimu, dronas yra nepastebimas ir nepažeidžiamas, o taip pat ši „savižudė“ skraidyklė yra kur kas pigesnė nei identiškoms misijoms kuriamos raketos.

Teigiama, kad K1 dronas jau sulaukė pirkėjų iš užsienio dėmesio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius