Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonai ruošia inovaciją: atsiskaityti už prekes bus galima panaudojus pirštų atspaudus

Japonijoje besilankantys turistai galės nekeisti savo pinigų į vietinę valiutą – šalis žada įvesti atsiskaitymo pirštų atspaudais sistemą, kuri pirmą kartą bus išmėginta jau šią vasarą, rašo dailymail.co.uk.
Pirštų atspaudų skaitytuvas
Pirštų atspaudų skaitytuvas / Scanpix/ Reuters nuotr.
Temos: 1 Valiuta

Pirmiausiai šalies lankytojai bus registruojami, o tuomet iš parduotuvių prekes galės pirkti vos pridėję pirštus prie specialaus aparato. Aparatas pagal pirštų atspaudus apdoros jų kreditinių kortelių duomenis.

Japonijos vyriausybė žada tokiu būdu paskatinti turistų atvykimą iki 2020 m. Tokijo olimpinių ir parolimpinių žaidynių.

Norintys patekti į duomenų bazę turistai savo duomenis galės suvesti oro uostuose. Vyriausybės atstovai tikisi, kad įvedus inovatyvų atsiskaitymo būdą šalyje sumažės ir kreditinių bei debetinių kortelių sukčiavimo atvejų.

„Japan News“ teigia, kad 300 suvenyrų parduotuvių, restoranų, viešbučių ir kitų įstaigų jau išreiškė norą dalyvauti tokioje programoje.

Tikimasi, kad iki 2020-ųjų olimpinių žaidynių naujoviška sistema veiks pilnu pajėgumu. Kad atsiskaitytų už pirkinį, žmonės turės du pirštus padėti ant atsiskaitymo automato, kuris akimirksniu atpažins savininką ir reikalingus asmeninius duomenis.

Ateityje ši sistema gali pakeisti ir pasus registruojantis viešbučiuose, o Tokijuje įsikūręs „Aeon“ bankas žada parengti galutinę sistemos versiją, kuri leis išgryninti pinigus pridėjus pirštų atspaudus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius