Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Lenkija pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo 5G technologijų srityje

Jungtinės Valstijos ir Lenkija pirmadienį pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo 5G technologijų srityje, augant susirūpinimui dėl Kinijos telekomunikacijų milžinės „Huawei“ veiklos.
Mike'as Pence'as, Mateuszas Morawieckis
Mike'as Pence'as, Mateuszas Morawieckis / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as ir Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis susitarimą pasirašė Varšuvoje vykusios ceremonijos metu, į kurią M. Pence'as atvyko vietoj Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo, kuris paskutinę minutę atšaukė savo kelionę dėl prie JAV pakrantės artėjančio uragano „Dorian“.

Susitarimas pasirašytas tuo metu, kai pasaulinėje arenoje susidūrė JAV ir „Huawei“, didžiausios pasaulyje tinklo infrastruktūros įrangos gamintojos, interesai dėl tinklų saugumo.

Susitarimu patvirtinami principai, kuriuos šių metų pradžioje parengė dešimčių šalių kibernetinio saugumo pareigūnai Prahoje vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime ir kurie yra skirti spręsti grėsmių problemą bei užtikrinti naujos kartos mobiliųjų tinklų saugumą.

„Be galo svarbu apsaugoti naujos kartos ryšio tinklus nuo trikdžių ar manipuliavimo jais ir užtikrinti JAV, Lenkijos ir kitų šalių piliečių privatumą ir individualias laisves“, – sakoma susitarime.

Pasak M.Pence'o, susitarimas „taps reikšmingu pavyzdžiu likusiai Europai“.

JAV stengiasi patraukti sąjungininkes į savo pusę ir užkirsti kelią „Huawei“ 5G technologijų naudojimui nerimaudama, kad Kinijos vyriausybė gali versti bendrovę suteikti jai prieigą prie duomenų elektroninio kiberšnipinėjimo tikslais.

„Huawei“ šiuos kaltinimus neigia.

JAV yra paraginusi kitas šalis visiškai uždrausti „Huawei“ įrangą, tačiau jos sąjungininkės Europoje su tuo nesutiko.

Prieš leisdamasis į kelionę, D.Trumpo administracijos atstovas žurnalistams pažymėjo, jog susitarimas padės užtikrinti saugias tiekimo grandines ir tinklus bei apsisaugoti nuo neleistinos telekomunikacijų tiekėjų prieigos prie šių tinklų ir neleisti trikdyti tinklų veikos, atsižvelgiant į tai, kad kai kuriuos iš tokių tiekėjų kontroliuoja „priešiškos vyriausybės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius