Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2016 03 29 /01:55

JAV valdžiai nebereikia „Apple“ pagalbos – ir be jos įsilaužė į teroristo „iPhone“

JAV Teisingumo departamentas pirmadienį paskelbė radęs būdą atrakinti įtariamo teroristo „iPhone“ telefoną, todėl atsiimamas ieškinys prieš „Apple“, kuriuo buvo siekiama technikos gigantę priversti tai padaryti.
Teisingumo departamentui nebereikia „Apple“ – pareigūnai patys įsilaužė į „iPhone“
Teisingumo departamentui nebereikia „Apple“ – pareigūnai patys įsilaužė į „iPhone“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„iPhone“ gamintoja ir Federalinis Tyrimų Biuras (FTB) nuo vasario vidurio teisme kovojo dėl „Apple“ galimybės sukurti teisėsaugai skirtą operacinę sistemą, kuri padėtų pasiekti telefone esančius duomenis. Byloje buvo kalbama apie konkretų telefoną – „iPhone 5c“, kurį naudojo praėjusiais metais masines šaudynes San Bernardine surengęs Syedas Rizwanas Farookas.

„Apple“ atsisakė vykdyti tokį reikalavimą dėl to, kad tai pažeistų bendrovės klientų saugumą ir teisę į privatumą.

Tačiau pirmadienį paskelbta, kad „Apple“ pagalbos nebereikia. „Vyriausybė sėkmingai priėjo prie informacijos, saugomos Farooko „iPhone“ telefone, ir todėl jai nebereikia pagalbos iš „Apple“, – paskelbė Teisingumo departamentas.​ Anot jo atstovės spaudai, FTB dabar peržiūri gautą naują informaciją.

Kaip pažymi nytimes.com, teisėsaugos sugebėjimas įsilaužti į „iPhone“ telefoną alternatyviu būdu dabar turėtų iškelti naujų klausimų – dėl „Apple“ įrenginių saugumo.

Tai tikriausiai sukels ir dar didesnį konfliktą tarp JAV valdžios ir „Apple“. Pastarosios teisininkai anksčiau yra sakę, kad jeigu valdžiai pavyktų įsilaužti į „iPhone“, kompanija norėtų sužinoti šį būdą – kad galėtų geriau apsaugoti savo telefonus. Tačiau Teisingumo departamentas šią informaciją gali įslaptinti.

Kiek anksčiau buvo pasirodžiusi informacija, kad FTB padėti įsilaužti į S.R.Farooko telefoną galėjo padėti programinę įrangą kurianti Izraelio bendrovė „Cellebrite“.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius