-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai sugebėjo įtaisyti asmenukių kamerą tiesiai į ekraną, be jokių skylių

Išmaniųjų telefonų gamintojams lenktyniaujant dėl naudingo ekrano ploto ir bendro priekinės telefono sienelės ploto santykio teko matyti įvairiausių patobulinimų: iš pradžių atsirado plati „išpjova“, kur ilgainiui susitraukė iki siaurutės lašo formos, lygiagrečiai vystėsi ir kiti asmenukių kameros įtaisymo būdai – skylutės ir mechaniniai išlendančių kamerų sprendimai. Bet panašu, kad visiems šiems kompromisiniams sprendimams galas: sukurta ir asmenukių kamera, gebanti fotografuoti tiesiai iš po ekrano, rašo engadget.com.
„Oppo“ telefono asmenukių kamera, paslėpta po ekranu
„Oppo“ telefono asmenukių kamera, paslėpta po ekranu / Stopkadras

Pirmieji šį ne mechaninį sprendimą pademonstravo kinai, atstovaujantys bendrovei „Oppo“, o jiems pavymui savo pasiekimais pasigyrė ir dar viena tos pačios valstybės įmonė – „Xiaomi“.

Kinijoje populiariame socialiniame tinkle „Weibo“ bendrovės „Oppo“ viceprezidentas Brianas Shenas pasidalino trumpučiu vaizdo įrašu, kuriame nufilmuotas jokių išpjovų ir mechaniškai išlendančių asmenukių kamerų neturintis telefonas, gulintis ant stalo. Įjungus kameros programėlę ir įjungus asmenukės režimą ekrane matėsi patalpos lubos, nors nesimatė jokios asmenukių kameros. O kad įtikintų, jog rodomas ne iš anksto įrašytas vaizdo įrašas, filmuotojas pamojavo pirštu ties ta vieta, kur paslėpta asmenukių kamera.

Ne mechaninis paslėptos asmenukių kameros sprendimas reiškia, jog telefone nėra jokių judančių detalių, kurios gali sugesti ar susilpninti bendrą įrenginio konstrukciją. Tiesa, vėliau B.Shenas prisipažino, kad jo pademonstruota po ekranu paslėptos asmenukių kameros technologija yra vis dar ankstyvame vystymo etape. „Šiuo metu po ekranu paslėptomis asmenukių kameromis dar sunku pasiekti tokią nuotraukų kokybę, kaip su įprastomis kameromis – kokybės praradimas neišvengiamas. Bet jokia nauja technologija nebūna tobula nuo pat pradžių“, – rašė jis.

Informacijos apie tai, kada tokius telefonus išvysime parduotuvių lentynose, nėra. Įdomu tai, kad „Vivo“ – bendrovė, kuri yra gimininga „Oppo“ – taip pat kuria panašią technologiją.

O jau po kelių valandų internete pasirodė ir „Xiaomi“ atsakas į savo konkurentų technologijų demonstraciją. Įmonės vadovas Linas Binas pasidalino vaizdo įrašu – tvirtinama, kad jis buvo nufilmuotas praėjusį mėnesį – kuriame demonstruojama po „Xiaomi Mi 9“ prototipo ekranu paslėpta asmenukių kamera. „Jokios skylės, jokios išlendančios kameros“, rašoma komentare. Deja, ir ši kompanija įrenginio išleidimo datos neskelbia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius