Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korėjiečiai sukūrė vaikštantį automobilį: galėtų padėti į nelaimę patekusiems žmonėms

Pietų Korėjos automobilių gamintojai tiki sukūrę automobilį, kuris galėtų žengti ten, kur niekada nebuvusi žmogaus koja. Be to, kūrėjai viliasi, kad vaikštantis automobilis galėtų padėti į nelaimę patekusiems žmonėms.
Korėjiečiai sukūrė vaikštantį automobilį
Korėjiečiai sukūrė vaikštantį automobilį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip atrodytų vaikštantis automobilis, kuriuo galėtumėte keliauti be kelio, net sudėtingiausiomis sąlygomis? Pietų Korėjos automobilių gamintojas „Hyundai“ Elektronikos Šou Las Vegase lankytojams pristatė pasiektą pažangą, kuriant vaikščioti galintį automobilį.

Kūrėjai į šį automobilį sutelkė elektromobilių ir robotikos technologijas, bei viliasi, kad jų kūrinys padės išgelbėti daug gyvybių.

„Automobilis su kojomis galėtų nugabenti jus į tas pačias vietas, kaip ir įprastas automobilis, tačiau tada galėtų vaikščioti, kopti sudėtingu paviršiumi – padėti pasiekti sužeistus ar įstrigusius žmones“, – apie šį neįprastą automobilį pasakojo jo kūrėjas Davidas Byronas.

Ant kiekvienos iš keturių automobilio kojų įmontuota po ratą. Keturkojis gali važiuoti trasa ištiestomis kojomis, o prireikus pasukti, koją gali ištiesti ar sulenkti. Pailginus kojas, automobilis gali stačiai kopti aukštyn, viduje saugiai nešdamas keleivius.

Net pusantro metro siena tokiam automobiliui – ne kliūtis. Jis galėtų padėti mokslininkams geriau pažinti neįžengiamas teritorijas.

Man patinka įsivaizduoti, kad vieną dieną mes nusiųsime misijas su įgulomis į Mėnulį ar Marsą.

„Man patinka įsivaizduoti, kad vieną dieną mes nusiųsime misijas su įgulomis į Mėnulį ar Marsą, ir kai tai nutiks, šis automobilis padės perkelti ištisą atradėjų kartą, kad jie ištirtų tas vietas – nes juk ten nuvykus jų nelaukia asfaltuoti keliai“, – apie plačias tokio automobilio galimybes pasakojo„Hyundai“ vykdomasis direktorius Džonas Suh.

Europoje sniege skendintiems vairuotojams toks automobilis dabar būtų tikra svajonė – jis tiesiog pasikeltų ant išilgėjusių kojų ir apeitų pusnis bei spūstis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius