Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laukiamiausi 2015-ųjų metų išmanieji telefonai

Šįmet matėme visą šūsnį puikių išmaniųjų – atsinaujinusį metalinį HTC M8, ploniausius istorijoje šeštos kartos „iPhone“, spartų ir kaip visuomet naujovių kupiną „Samsung Galaxy Note 4“ ir dar daug kitų. Visi jie išmaniųjų telefonų gamintojams kelia kartelę aukštyn ir verčia tikėtis, kad kitų metų modeliai bus dar geresni. Štai telefonai, į kuriuos kitąmet bus nukreipti technologijų mylėtojų žvilgsniai.
„Apple“ pradėjo prekybą išmaniaisiais telefonais „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“
Šįmet, kaip ir kasmet, prie "Apple" parduotuvių nusidriekė "iPhone 6" ištroškusių pirkėjų eilės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Samsung Galaxy S6“

„Galaxy S5“, skirtingai nei tikėjosi gerbėjai, buvo ne metalinis, o su plastiko nugarėle. Tačiau dabar „Samsung“ gerbėjai tiki, kad „Galaxy S6“ tikrai bus metalinis, o tokias kalbas pakurstė ir naujasis „Samsung“ telefonas metalinėmis kraštinėmis – „Galaxy Alpha“.

Jeigu tikėtume gandais, naujajame „Samsung“ telefone taip pat turėtume pamatyti Quad – HD ekraną bei radikalių atnaujinimų, kaip ir būdinga S serijos išmaniesiems. „Samsung Galaxy S6“ turėtume išvysti maždaug tuo metu, kai vyks mobiliųjų technologijų paroda „Mobile World Congress 2015“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naujasis „Samsung Galaxy S5“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Samsung Galaxy S5“ plastikine nugarėle nuvylė metalinio korpuso laukusius gerbėjus

„HTC One M9“

Kalbama, kad HTC gali atsisakyti painios M pavadinimų serijos ir naują flagmaną pavadinti „Hima“.

Šįmet HTC sugebėjo dar patobulinti ir pagerinti oficialiai geriausiu pripažintą praėjusių metų išmanųjį telefoną „One“. Kalbama, kad HTC gali atsisakyti painios M pavadinimų serijos ir naują flagmaną pavadinti „Hima“.

Jeigu tikėsime kartą tikslias HTC specifikas nuspėjusio tinklalapio „@upleaks“ duomenimis, naujasis HTC flagmanas turėtų gauti „Snapdragon 810“ lustus bei 1080 p LCD 3 ekraną. Viena iš galimų kombinacijų du keturių branduolių procesoriai – 2GhZ taktinio dažnio Cortex-A57 bei 1,5 GhZ Cortex-A53.

Su „Android Lollipop“ veiksiantis HTC telefonas greičiausiai dar nebus pristatytas per didžiausią mobilių technologijų parodą MWC 2015, tačiau jį galime tikėtis išvysti netrukus po jos – kovo mėnesį.

„Sony Xperia Z4“

„Sony“ laikosi tradicijos ir savo naujausią flagmaną atnaujina kas šešis mėnesius. 2014 m. rugsėjį pristatyto Z3 atnaujinimo turėtume sulaukti kovą.

Oficialias telefono specifikacijas, kaip ir paties telefono pristatymą, dar turėtų patvirtinti gamintojai, tačiau kalbama, kad šis išmanusis turėtų turėti aštuonių branduolių procesorių ir Quad HD (2560x1440) raiškos ekraną.

LG G4

LG pranešė gaminsianti  aštuonių branduolių savo procesorių „Nuclun“, jį galime išvysti ir LG G4.

Jeigu lyginsime išmaniųjų telefonų kainos ir kokybės santykį, LG gerbėjai greičiausiai sutiks, kad LG – G3 pagal šį parametrą bus bene geriausias šių metų išmanusis.

Tikimasi, kad kitas LG telefonas turės kristalų ekraną, veiks su „Qualcom Snapdragon“ 805 arba 810 lustais. Be to, LG pranešė gaminsianti aštuonių branduolių savo procesorių „Nuclun“, jį galime išvysti ir LG G4.

LG G3 išleistas birželio mėnesį, greičiausiai LG G4 sulauksime 2015 m. vasaros pradžioje.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG – G3
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Išmanusis telefonas LG – G3 vienas geriausių šių metų išmaniųjų telefonų

„iPhone 7“ /„iPhone 6s“

Galima tikėtis, kad su „iPhone“ telefonais, kaip ir visuomet, atkeliaus ir naujausia operacinė sistema „iOS9“, o žiniasklaida jau nuo vasaros pradės skelbti kiekvieną gandą apie „Apple“ telefonus. Išmanieji „Apple“ telefonai turėtų būti pristatyti rudenį.

Tikėtina, kad šįsyk jų dizaine didelių pakeitimų gali ir nebūti.

„Samsung Galaxy Note 5“

Kadangi „Samsung Galaxy Note 4“ pristatytas visai neseniai, vietos gandams ir prognozėms apie naują telefoną dar nebuvo daug.

Visi daug kalba apie „Galaxy S“ seriją, tačiau įspūdingiausi telefonai beveik visuomet yra iš serijos „Note“.

„Note 5“ turėtų būti pristatytas kitų metų rugsėjo mėnesį.

„Nexus 6“

2012 m. pasaulį išvydo „Nexus 4“, 2013 – „Nexus 5“, o 2014 pristatytas „Nexus 6“. Kadangi pavadinimas „Nexus 7“ jau atiteko planšetei, „Nexus 6“ įpėdinis vadinsis kitaip.

Ankstesni „Nexus“ telefonai buvo vidutinio lygio, o pastaruoju metu taikomasi į kiek aukštesnį segmentą – už „Nexus 6“ norima 500 svarų.

Naujausias „Nexus“ telefonas greičiausiai bus pristatytas lapkričio mėnesį ir veiks su „Android M“ operacine sistema.

Išmanusis telefonas „Nexus“ 6
Išmanusis telefonas „Nexus“ 6

„One Plus Two“

Lietuvoje „One Plus“ turi vos vienas kitas, o pasaulio technologijų specialistai šiuos kinų sukurtus telefonus liaupsina, kai kurie „One Plus One“ net vadina geriausiu telefonu pasaulyje.

Jo kaina siekia 230 svarų, tačiau telefoną su tokiomis techninėmis specifikacijomis drąsiai galima pardavinėti ir už 600 svarų.

Jeigu kitąmet išvysime „One Plus Two“, tikėtina, kad tai ir vėl bus telefonas-žvėris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius