Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje prasidėjo prekyba „iPhone 13“ išmaniaisiais telefonais salonuose

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvoje prasidėjo oficiali naujosios „iPhone 13“ išmaniųjų telefonų serijos prekyba: parduotuvėse jau galima rasti „iPhone 13 Pro Max“, „iPhone 13 Pro“, „iPhone 13“ ir „iPhone 13 mini“.
„iPhone 13“ pristatymas „Apple shop“ salonuose Vilniuje ir Kaune
„iPhone 13“ pristatymas „Apple shop“ salonuose Vilniuje ir Kaune / TOPO centro nuotr.

Tekstą papildysime visų atstovybių pranešimais

Pirmą kartą naktinis naujojo „iPhone“ pristatymas vyko net dviejuose Lietuvos miestuose – „Apple Shop“ Kaune, bei kaip įprasta – „Apple shop“ Vilniuje. Kartu su ištikimiausiais ir nekantriausiais „Apple“ gerbėjais naktinėjo ir žinomi žmonės, o visus susirinkusius stebino specialiai renginiui sukurtas garso ir šviesų šou, pranešė TOPO centras.

Du įspūdingi renginiai prasidėjo lygiai vidurnaktį, Kaune lankytojus pasitiko didžėjaus „Kinder Straik“, o Vilniuje – DJ „Mamania“ muzika, abiem renginiams buvo specialiai sukurtas lazerių bei šviesų šou, o bendras šviesos įrangos kiekis pristatymo metu prilygo koncertui.

Pristatymo renginį vedė ir su atnaujintomis „iPhone“ funkcijomis susirinkusius dalyvius supažindino du vedėjai – Kaune „Unboxing“ laidų vedėjas ir didelis „Apple“ fanas Šarūnas Tamulis, kuriam talkino linksmomis, šimtus tūkstančių peržiūrų sulaukiančiomis vaizdo parodijomis garsėjantis Edvinas Krupinskas, o Vilniuje Rolandas Mackevičius.

Lankytojai turėjo galimybę ne tik gyvai išbandyti keturis naujus rinkoje pasirodžiusius „iPhone 13“ modelius, bet ir juos įsigyti. Vienas laimingųjų vakaro pirkėjų buvo pradžiugintas ir ypatinga staigmena – apdovanotas bevielėmis „Apple AirPods Pro“ ausinėmis.

Prekyba prasidėjo ir „Tele2“ salonose. „Neseniai pristatyti „Apple“ išmanieji sulaukė itin didelio susidomėjimo – šio gamintojo flagmanai mūsų klientų yra vieni mėgstamiausių. Pirmieji įrenginiai jau iškeliavo į iš anksto juos užsakiusių rankas arba laukia mūsų prekybos vietose“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Pro“ versija – populiariausia

„Apple Shop“ atstovai dalijasi, jog tarp pirmųjų pirkėjų iš keturių naujų „iPhone“ modelių populiariausi buvo „Pro“ serijos įrenginiai. „iPhone 13 Pro“ pasirinko net 40 proc., o „iPhone 13 Pro Max“ – 38 proc. klientų.

„Tele2“ operatoriaus pardavimų ekspertai taip pat pastebi, kad susidomėjimas „Pro“ serijos išmaniaisiais yra didelis, tad prekybos pradžioje jų pasiūla gali būti ribota. Pirmieji jų sulauks tik iš anksto užsisakę klientai.

Ypatingo klientų dėmesio sulaukusių „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 13 Pro Max“ išmaniųjų modelius rinkosi 82 proc. iš anksto telefonus užsisakiusių „Tele2“ klientų – atitinkamai 45 proc. ir 37 proc. žmonių.

VIDEO: „iPhone 13“ prekybos pradžia „Topo Centras“ parduotuvėse

Pirmųjų pirkėjų gretose gana greitai išryškėjo ir populiariausia naujųjų išmaniųjų telefonų spalva. Iš penkių skirtingų atspalvių net 40 proc. visų iš anksto įsigijusių naujuosius „iPhone“ rinkosi naująją dangaus mėlynos atspalvį „Sierra Blue“. Antrojoje vietoje pagal populiarumą liko „Graphite“ atspalvis, kurį rinkosi 20 proc. pirkėjų. Likusių sidabrinės, auksinės ir raudonos spalvų gerbėjai pasiskirstė tolygiai.

Tuo tarpu telefonų talpai pirmieji „iPhone“ pirkėjai neteikė daug reikšmės ir dauguma rinkosi mažiausiai talpias versijas: 128 GB – 60 proc., o 256 GB – 33 proc. klientų.

Atnaujintos funkcijos, dizainas ir talpa

Visus naujuosius flagmanus bus galima užsisakyti su 128 GB, 256 GB arba 512 GB vidinės atminties talpa, o „iPhone Pro“ ir „iPhone Pro Max“ modelius papildomai – su 1 TB talpa.

Išmaniuosius bus galima rinktis iš kelių spalvų. „iPhone 13 mini“ ir „iPhone 13“ – raudonos (angl. Product Red), baltos (angl. Starlight), juodos (angl. Midnight), mėlynos (angl. Blue) ir rožinės (angl. Pink). Tuo tarpu „iPhone Pro“ ir „iPhone Pro Max“ modelius – grafito (angl. Graphite), auksinės (angl. Gold), sidabrinės (angl. Silver) ir šviesiai mėlynos (angl. Sierra Blue) spalvų.

Apple/IPhone 13
Apple/IPhone 13

Lietuvoje „iPhone 13“ kainos prasideda nuo 919 Eur, „iPhone 13 Pro“ – nuo 1 179 Eur, „iPhone 13 Pro Max“ – nuo 1 279 Eur, o „iPhone 13 Mini“ – nuo 819 Eur.

Visi „iPhone 13“ serijos telefonai veikia su ypač sparčiais „Apple A15 Bionic“ procesoriais, pasižymi gerokai padidinta baterijų veikimo trukme, atnaujintomis kameromis ir „Cinematic Mode“ funkcija, kuri leidžia filmuoti portretinius vaizdo įrašus. „iPhone 13 Pro“ modeliai naudoja visiškai naujus LTPO ekranus su 120 Hz atsinaujinimo dažniu, taip pat juos galima rinktis su milžiniška 1 terabaito talpos vidine atmintimi.

Daugelis fanų ypač nekantrauja išbandyti „Cinematic Mode“. Šį filmavimo režimą turės abu „Pro“ serijos telefonai ir vartotojams suteiks iki šiol nepatirtą filmavimo kaip kine patirtį. Nauji fotografavimo stiliai, pagerintas „Makro“ bei nakties režimas leis išgauti dar aukštesnės kokybės nuotraukas. „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Mini“ nuo senesniųjų modelių išsiskirs akivaizdžiai pagerinta ekranų raiška ir daugeliu kitų patobulinimų.

Apple/IPhone 13 Mini
Apple/IPhone 13 Mini

„iPhone 13“ taip pat žada žymiai ilgesnio veikimo bateriją – net 2,5 valandomis daugiau už „iPhone 12“ modelį, o „iPhone 13 Mini“ – 1,5 valandos daugiau už „iPhone 12 Mini“. Be abejo, naujieji modeliai turi 5G ryšį, kuris automatiškai persijungia į bet kurį kitą, atsidūrus atitinkamoje arenoje, taip taupant telefono bateriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius