Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft" žaidimų valdiklį „Kinect" ėmė naudoti ir JAV armija 

Žaidimų valdiklį „Kinect“ kompanija „Microsoft" sukūrė tam, kad išplėstų žaidimų konsolės „XBox 360" funkcionalumą. „Kinect“ valdiklis susilaukė didžiulio populiarumo ne vien tik žaidimų industrijoje.
Žaidimų konsolei „Xbox 360“ skirtas priedas „Kinect“ leidžia žaidimus valdyti kūno judesiais ar balsu.
Žaidimų konsolei „Xbox 360“ skirtas priedas „Kinect“ leidžia žaidimus valdyti kūno judesiais ar balsu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiuo metu „Kinect“ suderinamas su įvairiausios paskirties programine įranga, jo panaudojimo sferos labai plačios. „Kinect“ pritaikomas netgi medicinoje – speciali programinė įranga naudojama JAV karo veteranų reabilitacijai.

„Microsoft“ ėmė bendradarbiauti su JAV Karinėmis oro pajėgomis, o bendro projekto rezultatu turi tapti sistema, padėsianti įgyvendinti karo veteranų sveikatos atstatymo programą. Šią programą būtų galima įgyvendinti ir namuose, o ne vien tik specializuotose klinikose. Programa „ReMotion360“, kuri naudojama šiame projekte, sukurta kompanijos „InfoStrat“. „Microsoft“ teigia, kad programa panaudoja „Kinect“ technologines galimybes tam, kad galėtų realiu laiku išmatuoti ir įvertinti įvairius fizinius pratimus.

Šiuo metu „Kinect“ ir „ReMotion360“ derinys jau naudojamas JAV klinikose. Beje, įrangos versija visiškai nesiskiria nuo tos, kuri naudojama žaidimų konsolėje „XBox 360“, nors ateityje planuojama pasiūlyti ir specializuotą variantą. „Microsoft“ atstovo Philo Westo teigimu, kompanija darbuojasi kartu su JAV Gynybos ministerija. Ateityje bus siekiama panaudoti „Kinect“ valdiklį ir karinių veiksmų simuliacijoms.

Susidomėjimą „Kinect“ valdikliu taip pat išreiškė ir JAV Karinis jūrų laivynas ir karinių tyrimų agentūra DARPA. Kariškių teigimu, „Kinect“ naudojimas leis sumažinti medicinos centrų išlaikymo išlaidas, o tai bus puiki galimybė sumažinti karinėms reikmėms skiriamas išlaidas.

VIDEO: Kinect Range of Motion Testing

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius