Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naudojantieji išmaniuosius telefonus ir kompiuterius po darbo valandų rizikuoja sveikata

Išmaniuosius telefonus, planšetinius ir nešiojamuosius kompiuterius po darbo valandų naudojantys žmonės rizikuoja savo sveikata, nurodo Didžiosios Britanijos Fizioterapeutų draugija.
Žmogus dirbantis kompiuteriu
Žmogus dirbantis kompiuteriu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot specialistų, žmonės tapo „ekranų vergais“ ir dažnai dirba ne tik keliaudami į darbą ar iš jo, bet ir po darbo grįžę namo, rašo BBC.

Dėl prastos žmonių laikysenos naudojant išmaniuosius telefonus, planšetes ir nešiojamuosius kompiuterius gali kilti nugaros, kaklo skausmų.

Internetu atlikus apklausą, kurioje dalyvavo virš 2 tūkst. darbuotojų, paaiškėjo, kad beveik du trečdaliai respondentų dirba ir pasibaigus darbo valandoms. Vidutiniškai kiekvienas jų per dieną po dvi valandas papildomai dirba naudodamasis kompiuterine technika ar telefonu.

Fizioterapeutų draugijos atstovė Helena Johnson teigė, kad tyrimo rezultatai kelia didelį susirūpinimą. „Nors kartais gali reikėti šiek tiek padirbėti namuose papildomai, jei tai tampa reguliaria vakaro rutina, tai gali sukelti sveikatos problemų, tokių kaip nugaros ir kaklo skausmai, taip pat su stresu susijusios ligos, – sakė ji. – Ypač susirūpinti derėtų, jei naudojate rankose laikomus įrenginius ir nesusimąstote apie sėdėseną. Pasišnekėkite su savo darbdaviu, jei jaučiate spaudimą.“

Fizioterapeutai ragina žmones išmokti išjungti savo įrenginius ir po darbo skirti poilsio ne tik protui, bet ir kūnui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius