-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausi „Microsoft“ produktai nudžiugins kūrėjus

Naujausiame technologijų pristatyme, kuris Lietuvos laiku vyko trečiadienio vakare, korporacijos „Microsoft“ atstovai pristatė svarbiausias savo naujoves ateinantiems metams ir papasakojo, kaip keisis jų operacinė sistema „Windows 10“.
„Microsoft“ naujovių pristatymas
„Microsoft“ naujovių pristatymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visas dėmesys šiame pristatyme buvo skirtas kūrėjams. Na, gal šiek tiek jo teko teko pramogavimo, bendravimo ir turinio dalijimosi palengvinimui ar pagražinimui, tačiau kūryba buvo pagrindinis renginio akcentas.

Aktualiausia šio pristatymo dalis – „Windows 10“ operacinės sistemos naujovės. Artimiausias svarbus operacinės sistemos atnaujinimas kompiuterius su šia sistema pasieks 2017 metų pradžioje. Kaip ir žadėta pristatant pirmąją „Windows 10“ versiją, atnaujinimas nemokamas visiems, kurie jau turi „Windows 10“. Ir kad visi suprastų, koks yra pagrindinis šio atnaujinimo tikslas, naujausia versija pavadinta „Creators Update“.

Turbūt svarbiausia naujovė šiame atnaujinime yra susijusi su klasikine „Paint“ programėle, kuri kitų metų pradžioje taps visai ne klasikine dvimačių vaizdų koregavimo programa, o tikrų tikriausiu 3D objektų kūrimo įrankiu. Ir bent jau dabar žadama, kad „Paint 3D“ bus neįtikėtinai paprasta ir intuityvi programa, kuria galės naudotis ir paprasti mokinukai, kaip kad žada šis „Microsoft“ filmukas:

VIDEO: Paint 3D: Bring your ideas to life in 3D

Kitas “Microsoft” filmukas bando įtikinti, kad “Paint 3D” tiks ne tik vaikams, bet ir profesionalams. Tuo pačiu pademonstruojant ir kitas „Creators update“ galimybes – trimačių objektų skenavimą išmaniuoju telefonu (ne tik „Windows Phone“, bet ir „iOS“, ir „Android“ sistemų įrenginiais) ir nuskenuotų objektų perkėlimą į kompiuterį, ir kompiuteryje išsaugotų objektų perkėlimą į virtualią ar visai realią (naudojant trimatį spausdintuvą) realybę.

VIDEO: Introducing 3D in Windows 10

Dar vienas įdomus dalykas, kurį papasakojo „Microsoft“ – kad trimačius objektus galima bus kurti ne tik nuobodžiais piešimo įrankiais, bet ir „Minecraft“ žaidime dėliojant kubelius. O jei trūksta fantazijos kurti pačiam – internete yra 3D modelių kūrėjų bendruomenė, kur visada rasite ką nors įdomaus ir ilgainiui galbūt pridėsite ką nors savo.

Beje, trimačiai objektai atkeliauja ne tik į „Paint 3D“ – jie bus matomi ir kai kuriose kitose populiariose “Microsoft” programose. Pavyzdžiui, „PowerPoint“.

Ne mažiau įdomu tai, kad visi trimačiai objektai tuo pačiu yra ir hologramos, kurias galite matyti užsidėję „HoloLens“ sistemos akinius. Štai jums ir prašom – dabar „HoloLens“ taps būtinu interjero dizainerių darbo įrankiu, mat nebus nieko lengviau, nei virtualiai įrengti patalpas prieš imant į rankas grąžtus, pjūklus ir plaktukus.

Jau dabar „Microsoft“ turi penkis „Hololens“ gamybos partnerius, kurie kukliausią šio įrenginio variantą pasiūlys už 300 JAV dolerių.

O jeigu kūrimas jums nė motais ir žaidimai domina kur kas labiau, „Microsoft“ taip pat pasiūlys šį tą naujo: su „Creators Update“ atsiras galimybė savo žaidimo vaizdą transliuoti draugams, o draugai galės su jumis bendrauti ir, pavyzdžiui, patarti ką daryti, jei žaidime užstrigsite. Arba, jeigu mėgstate varžytis su draugais, bet nemėgstate atsitraukti nuo kompiuterio, galite sudalyvauti kokio nors žaidimo turnyrėlyje. Arba net pats turnyrą surengti!

Kalbant apie bendravimą – įdiegus „Creator Update“ atsiras galimybė į užduočių juostą ekrano apačioje įsegti svarbiausių kontaktinių asmenų nuotraukėles, palengvinant susirašinėjimo ir įvairaus turinio dalijimąsi su šiais žmonėmis. Ir užtikrinant, kad iš šių žmonių niekada nepraleisite jokios žinutės, nesvarbu, kokiu būdu ji būtų siunčiama.

Nauji kompiuteriai

Techninės įrangos naujovės su virtualios realybės akiniais tikrai nesibaigė. „Microsoft“ pristatė ir kampuotą, solidžiai atrodantį „Surface Book i7“ nešiojamąjį kompiuterį, kurio baterijos pakanka 30 proc. ilgesniam darbo laikui (iki 16 valandų) nei ankstesnės versijos, o grafikos apdorojimas yra dukart spartesnis. Tik štai kaina tikrai nemenka – 2400 JAV dolerių.

VIDEO: Introducing the new Microsoft Surface Book i7

Bet įdomesnis produktas yra „Surface Studio“ „viskas viename“ tipo stalinis kompiuteris, kuris turėtų ypatingai dominti kompiuterinio meno specialistus. 28 colių įstrižainės, 12,5 mm storio ekranas atrodo tikrai įspūdingai – į jį žiūrint pavydžiai seilėtis turėtų ir „Apple“ produktų dizaineriai.

Na, bet dizainas – dar ne viskas. Šio kompiuterio ir techninės charakteristikos yra labai solidžios: 32 GB RAM, 2 TB nuolatinės atminties hibridiniame duomenų kaupiklyje, „GeForce 960“ grafikos procesorius. 2:3 kraštinių santykio ekrane iš viso atvaizduojama net 13,5 mln. taškų ir jis iš tiesų tinkamas profesionaliam dizainerių darbui, nes spalvas atkartoja idealiai.

Prie šio kompiuterio gerokai pasidarbavo ir mechanikos inžinieriai: su juo įprastoje pozicijoje galima dirbti kaip su paprastu staliniu kompiuteriu, tačiau vienu pirštu pastūmus viršutinį ekrano kraštą jis gali tapti tvirta piešimo lenta, į kurią galima atsiremti alkūnėmis.

O kad paišyti būtų patogiau, buvo sukurtas unikalus valdymo įrenginys, iškviečiantis apskritiminį meniu. Kol kas sunku nusakyti visas jo galimybes, bet panašu, kad jų tikrai nėra mažai. Bet nemaža bus ir kompiuterio kaina – 3000 JAV dolerių.

VIDEO: Introducing Microsoft Surface Studio
VIDEO: Microsoft Surface Studio | App Partners

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius