Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Nokia“ atgaivino dar vieną legendinį dinozaurą: „bananą“ iš filmo „Matrica“

Jeigu esate pakankamai seni, kad prisimintumėte 1999 metų filmą „Matrica“, kuriame Keanu Reevesas vaidino programišių Neo, galbūt prisimenate ir epizodą, kuriame nusifilmavo tuometinio didžiausio telefonų gamintojo banano formos ragelis „Nokia 8110“, rašo „The Verge“.
Banano geltonumo „Nokia 8110“
Banano geltonumo „Nokia 8110“ / „Scanpix“ nuotr.

Filmo sėkmė buvo tokia milžiniška, kad smarkiai išaugintų susidomėjimą ir tais laikais futuristiškai atrodžiusiu suomiško telefono modeliu. Bet filmas paseno, telefonų išvaizda ir funkcijos pasikeitė, tikroji „Nokia“ prarado visą savo populiarumą, pardavė savo mobiliųjų telefonų gamybos padalinį, kuris ilgainiui apskritai buvo uždarytas, o gausybė Suomijos inžinierių liko be darbo.

VIDEO: Pabėgimo scena iš filmo „Matrica“

Tačiau tai tikrai nereiškia, kad „Nokia“ išnyko visiems laikams. Tie patys Suomijos inžinieriai įsteigė naują įmonę „HMD Global“, kuri iš vis dar besilaikančios įmonės „Nokia“ įsigijo teisę šiuo prekės ženklu žymėti savo naujus telefonus ir ėmėsi rimtos konkurencijos su kitais „Android“ įrenginių gamintojais. O kad nebūtų nuskriausti konservatoriai, „HMD Global“ pasiūlė šį tą ir klasikos gerbėjams.

Praėjusiais metais „Mobile World Congress“ parodoje, iš visų kampų žibant patiems naujausiems, pažangiausiems išmaniesiems telefonams su dar nematytomis funkcijomis, vis dėmesį susišlavė „Nokia 3310“ - klasikinė, beveik neužmušama mygtukinė „plyta“, sugrąžinusi į nostalgiškus šlovingiausių „Nokia“ dienų laikus.

O šiemet HMD bando tą patį pakartoti su banano formos „Nokia 8110“. Be jokios abejonės nostalgijos stygą suvirpinti bandantys HMD pristatė telefoną su atstumiama klaviatūra, kurios stumdymas leidžia atsiliepti į skambutį arba užbaigti pokalbį. Ir netgi korpuso spalvos nostalgiškos – tradicinė juoda ir geltona tarsi bananas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nokia 8110“ mobilusis telefonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Nokia 8110“ mobilusis telefonas

Telefone „Nokia 8110“ veikia „Smart Feature OS“ operacinė sistema. Kitaip tariant, tai yra labai jau ribotų funkcijų mygtukinis telefonas, neturintis nieko bendro su „Android“. Bet HMD šio telefono pirkėjams pasiūlys galimybę apsilankyti savo pačių programėlių parduotuvėje, kurioje rasite ir „Facebook“, tad kad šio telefono galimybės neapsiribos vien skambinimu ir žinučių rašymu.

Skirtingai nei pernykštis „Nokia 3310“, naujasis telefonas Europos vartotojams bus siūlomas su LTE ryšio moduliu. Bus galima įsigyti ir telefono versiją su dviem SIM kortelėmis. Telefono pagrindą sudaro „Qualcomm 205 Mobile Platform“, jame yra 512 MB darbinės atminties ir 4 GB nuolatinės atminties.

Telefono ekranas bus „vos“ 2,4 colių įstrižainės, o kamera, kurią rasite tik nugarėlėje, bus 2 MP raiškos. Telefone bus ir neatsiejamas klasikinių „Nokia“ telefonų turinys – žaidimas „Gyvatėlė“. Akumuliatorius vienu įkrovimu veiks iki 25 dienų.

O smagiausia tai, kad šiais laikais už „Nokia 8810“ nebereikės pakloti visų metų santaupų – jis kainuos tik 79 eurus. Parduotuvėse šio įrenginio galima tikėtis jau gegužės mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius