-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paprasti būdai, kaip kuo daugiau išspausti iš telefono baterijos

Ilgą laiką vienas svarbiausių telefono parametrų buvo ir greičiausiai dar bus jo baterijos tarnavimo laikas. Kai kurie taip nori jį prailginti, kad net ryžtasi įsigyti gremėzdišką „Apple“ telefono dėklą su papildoma baterija. Dailymail.co.uk pateikia keletą paprastų patarimų, kurie leis prailginti telefono baterijos veikimo laiką be papildomų įrenginių.
Moteris naudojasi telefonu
Moteris naudojasi telefonu / Scanpix nuotr.

„Jeigu kada išvykote iš šalies, greičiausiai turėjote išjungti visas telefono funkcijas, išskyrus skambinimą ir žinutes, – sako Paulas Shearingas, chemijos inžinierius iš Londono koledžo universiteto. – Papildomų funkcijų išjungimas užtikrina, kad telefonas veiks ilgiau, nes yra daug aplikacijų, kurios siurbia bateriją jums to nesuvokiant.“

Norint, kad baterija tarnautų ilgiau, taip pat reikia pasirūpinti, kad telefonas neįkaistų.

Išmanusis telefonas naudoja labai daug energijos vien tam, kad nuolatos atnaujintų aplikacijas.

Todėl išjungus foninius atnaujinimus (background refresh) aplikacijoms telefonas gali tarnauti kur kas ilgiau. Jeigu nejaučiate būtinybės akimirksniu gauti žinutes ir pranešimus, galite išjungti aplikacijų pranešimus.

Norint, kad baterija tarnautų ilgiau, taip pat reikia pasirūpinti, kad telefonas neįkaistų. Išmanusis telefonas yra mini kompiuteris ir turi tokias pat sudedamąsias dalis, išskyrus aušinimo ventiliatorių.

Kai telefonas šildo procesorių, jis taip pat veikia pilnu pajėgumu ir sparčiai eikvoja baterijos energiją.

Kiek baterijos energijos pavyks sutaupyti išjungus papildomas funkcijas, priklausys ir nuo telefono modelio. Pavyzdžiui, „iPhone 5s“ naudotojai gali baterijos veikimo laiką prailginti nustatymuose išjungę foninius atnaujinimus – „Background App Refresh“.

„Samsung Galaxy S5“ savininkai turėtų išjungti „Air Wake Up“. Ši funkcija nustato, kada žmogus žiūri į ekraną, todėl ekranas visuomet automatiškai įjungtas ir eikvoja bateriją.

O „Windows Phone“ vartotojams patariama sumažinti ant pagrindinio ekrano esančių aplikacijų skaičių – jos automatiškai atsinaujina, kad rodytų žinutes, el. laiškus ir kitą informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius