Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios „Windows 10“ funkcijos, kurių nėra „Apple“ kompiuteriuose

„Apple“ įrenginiai dažnai atrodo tiesiog geriau nei konkurentų, taigi pastariesiems visuomet yra vietos įrenginių patobulinimui. Trečiadienį oficialiai paskelbus apie „Windows 10“ prekybą, „Microsoft“ naujoje operacinėje rodo ir šūsnį naujovių – kai kurios jų yra patobulintos senosios, kitos inovatyvios ir dar kelios, kurių nėra „Apple“ įrenginiuose.
Windows 10
Windows 10 / Scanpix nuotr.

Time.com pateikia penkias unikalias „Windows 10“ funkcijas, kurių „Apple“ vartotojai bent jau kol kas neturi.

Išmanesni ekranai

„Windows 10“ turi ekrano jutimo technologiją, vadinamą „Continuum“, kuri įrenginį pritaiko pagal tai, kaip jį naudojate.

„Windows 10“ turi ekrano jutimo technologiją, vadinamą „Continuum“, kuri įrenginį pritaiko pagal tai, kaip jį naudojate. Jeigu turite lietimui jautrų ekraną, „Windows 10“ išmeta mažus meniu ir pastorina mygtukus, o naudojant nešiojamą ar stalinį, vaizdas būna įprastinis.

Šis greitas pokytis iš planšetinio kompiuterio į įprastinį, „du viename“ kompiuterius, kaip „Microsoft Surface“, padaro kur kas patogesnius.

Be to, „Windows Store“ yra daugiau nei 80 skirtingų stalinių, planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių, palyginti su septyniais, kuriuos turi „Apple“. „Apple“ turi patrauklų dizainą, tačiau didelės įvairovės pasiūlyti negali. Tad „Windows“ vartotojai turės galimybę išsirinkti tokį įrenginį, kuris geriau atitiks jų poreikius.

Redaguojami interneto puslapiai

„Windows 10“ naujoji naršyklė „Microsoft Edge“, kuri pakeis „Internet Explorer“, leis piešti ant ekrano skaitmeniniais rašikliais ir žymekliais naršant internete.

Tad jeigu internete rasite ką nors įdomaus, kuo norėtumėte pasidalinti su draugais, greičiausiai būdas tai padaryti bus apibraukti reikiamą puslapio dalį ir išsiųsti.

Ekrano langų priderinimas

„Snap“ funkcija, kuri priderina vieną ekrano langą prie kito tam, kad būtų lengviau atlikti keletą užduočių vienu metu, atkeliavo dar iš „Windows 7“. Tai vartotojams leidžia naršyti internete greičiau ir be didesnių pastangų.

Keista, tačiau iki šiol „Apple“ panašios funkcijos neturėjo ir apie priderinamus langus užsiminė tik dabar – tokia funkcija atsiras „iOS 9“ įrenginiuose, o „Windows“ vartotojai galės ja naudotis šeštus metus.

Greitesnė paieška

Paieškos langelis, esantis „Windows 10“ „Start“ juostoje, leidžia labai plačiai pasižiūrėti, kokios bylos yra jūsų įrenginyje, debesyse ir internete – vienos paieškos metu galima surasti viską, ką reikia.

Kartais paieškos rezultatai iš interneto rodomi tiesiai ant ekrano iššokančiame lange, taigi nereikia atidaryti dar vieno.

Virtuali asistentė

Virtuali „Microsoft“ asistentė „Cortana“ gali eiti koja kojon su „Siri“ balso komandų lenktynėse, tačiau didžiausi jos privalumai pasimato kalbant apie suasmenintas funkcijas. „Microsoft“ žengė neįprastą žingsnį parodydama, ką „Cortana“ dirbtinio intelekto mokymosi algoritmas numano apie vartotojus.

„Cortana“ nešiojamasis kompiuteris, modeliuotas pagal žmonių darbą su kompiuteriai, parodo, kokiomis naujienomis ar aplikacijomis turėtų domėtis žmogus. Vartotojai nustatymus gali keisti atviro dialogo su „Cortana“ metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius