-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis „Samsung Galaxy S6 Edge“ įspūdis: tai – geriausias rankose laikytas telefonas

Prie „Samsung“ stendo parodoje „Mobile World Congress“ (MWC) Barselonoje sudėta eilė naujausių flagmanų „Galaxy S6“ ir „S6 Edge“, į kuriuos nors trumpam žvilgtelėti ateina dauguma parodos dalyvių. Čia specialiame žiniasklaidai skirtame kambarėlyje mergina iš „Samsung“ man atneša lagaminą su aštuoniais naujais telefonais, kuriuos leidžia pamaigyti įdėmiau.
„Samsung Galaxy S6 Edge“
„Samsung Galaxy S6 Edge“ / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

„Samsung“ kovo pirmąją MWC išvakarėse pristatė „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“, kurie tapo viena iš pagrindinių parodos naujienų. Abu telefonai turi vienodas technines ckarakteristikas, tačiau susidomėjimas nestandartiniu telefonu lenktomis briaunomis „Galaxy S6 Edge“ gerokai nustelbė net patį „Galaxy S6“.

Pabraukus telefono briauną keletą kartų galima matyti pranešimus

Apie tai, kad „Galaxy S6 Edge“ priklauso „Galaxy S“ serijai, byloja priekyje esantis meniu mygtukas, kuriame integruotas ir pirštų atspaudų jutiklis, tačiau naujo telefono forma daugiau niekuo neprimena plastmasinio „Galaxy S5“. Nauja forma išsiskiria iš kitų telefonų, bet neatrodo iššaukiančiai, o naujoviškos formos ekraną liesti rankomis patogu ir malonu.

Gerą telefono pirmą įspūdį sustiprina tai, kad tiek priekinę, tiek nugarinę dalis dengia įbrėžimams atsparus ketvirtos kartos „Gorilla Glass“ stiklas, o tai reiškia, kad „Galaxy S6“ serijos telefonai bus ne tik solidūs, bet ir ilgaamžiškesni, ir ant jų nesimatys pirštų atspaudų žymės.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“

Lenktos telefono briaunos, kurias „Samsung“ pirmiausiai pademonstravo „Galaxy Note Edge“ ( buvo lenkta tik kairė briauna), turėjo būti skirtos tam, kad pilnai neišėmus telefono iš kišenės arba neatvertus, būtų galima matyti telefono būsenos atnaujinimus. Tačiau panašu, kad dabar lenktos briaunos bus daugiau dizaino sprendimas.

Tiesa, pabraukus telefono briauną keletą kartų galima matyti pranešimus, arba, jei esate susirinkime ir ant stalo laikote užverstą telefoną, pro „S6 Edge“ kraštus galėsite pamatyti, ar vienas iš penkių pasirinktų draugų mėgino su jumis susisiekti, nes pro telefono kraštinę žibės blankiai matoma švieselė. Tačiau vargu ar daug žmonių rinksis telefoną lenktomis briaunomis vien dėl šių motyvų.

Beje, reikia pasakyti, kad kai kurios telefono gamyboje panaudotos kiek nestandartinės spalvos, pavyzdžiui, tamsiai žalia, atrodo puikiai.

„Samsung“ įdiegė ir keletą vartotojo aplinkos patobulinimų – dabar telefono ekrane galima bus pasirinkti ir skirtingomis spalvomis sužymėti penkis draugus ir negaištant laiko keliais ekrano perbraukimais jiems paskambinti.

Abu „Galaxy S“ telefonai turi itin raiškų Quad HD ekraną su 577 ppi, taigi turbūt nereikia ir sakyti, kad trumpos telefono peržiūros metu vaizdui ekrane priekaištų turėti negaliu.

Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“
Pauliaus Grinkevičiaus nuotr./„Samsung Galaxy S6 Edge“

Vienas telefono vidaus patobulinimų, kurį bene labiausiai giria „Samsung“, yra 16 megapikselių kamera, kurioje dabar HDR režimas bus palaikomas realiu laiku, o prieblandoje ar tamsoje darytos nuotraukos turės būti itin geros kokybės. Kamera turi ir optinio vaizdo stabilizavimo funkciją.

Priekinė kamera taip pat turi optinio stabilizavimo funkciją net su f/1.9 diafragmos objektyvu. Asmenukes galima patogiai daryti uždėjus ir patraukus pirštą nuo telefono gale įdiegto pulso matuoklio.

Techninių telefono charakteristikoms įvertinti laiko nebuvo daug, tačiau reikia tikėtis, kad 3GB operatyviosios atminties ir „Samsung“ gaminti „Exynos“ procesoriai savo darbą atliks be priekaištų. Telefonai bus 32 GB, 64 GB ir 128 gigabaitų. Tiesa, Micro SD kortelės įsidėti nebus galima.

Abiem „Galaxy S6“ telefonais didžiosiose pasaulio rinkose turėtų būti pradėta prekiauti balandžio dešimtąją, o kada jie atkeliaus į Lietuvą, kol kas neaišku. Kiek kainuos abu S6 flagmanai taip pat neskelbiama, tačiau telefonas lenktomis briaunomis bus brangesnis. Ir norintiems jį įsigyti gali tekti šiek tiek pakrapštyti pinigines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius