-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pirmosios MWC kregždės: „Huawei“ pristatė flagmanų šeimyną

Kinijos bendrovė „Huawei“, tarsi viesulas įsiveržusį į populiariausių išmaniųjų telefonų gamintojų gretas, sekmadienį Barselonoje, prieš pat didžiausios pasaulyje mobiliųjų technologijų parodos „Mobile World Congress“ atidarymą pristatė naujuosius savo flagmanu – „Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“.
„Huawei P10“ ir  „Huawei P10 Plus“pristatymas
„Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“pristatymas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Richardas Yu, „Huawei Consumer Business Group“ generalinis direktorius, kaip ir galima buvo tikėtis, akcentavo partnerystę su kultiniais fotografijos technologijų kūrėjais „Leica“ ir pareiškė, kad kiekviena su šiais telefonais daryta nuotrauka bus „tinkama viršeliui“.

Taip pat pažymėtas ypatingas telefono paviršius – pirmasis pasaulyje pagal „Hyper-diamond cut“ technologiją apdorotas metalas visiškai nerenka pirštų atspaudų ir nesibraižo.

R.Yu pristatė keturių spalvų įrenginius – grafitinės juodos, mistinio sidabro, prestižinio aukso ir rožinio aukso. Pavadinimai gudrūs, bet tariant paprastai – juodas, pilkas, auksinis, rožinis metalo korpusas.

Leatrice Eiseman, „Pantone“ spalvų instituto vadovė, pristatė ir kitų spalvų: anot jos, visuomenė vis dažniau gręžiasi į gamtą, todėl spalvų institutas išskyrė „žalumos“ („Greenery“) spalvą („Pantone“ kataloge pažymėta 15-0343 kodu), kuri labiausiai asocijuotųsi su atsinaujinimu, atsijauninimu, atsišviežinimu. Spalva asocijuojasi ir su maistingumu, gyvybe, greičiu.

Kita spalva – „svaiginanti mėlyna“ („Dazzling blue“), anot L.Eiseman teigimu, asocijuojama su pastovumu, patikimumu. Taip pat ji asocijuojama su paslaptingumu, apžavėjimu, ji provokuoja pasinerti į apmąstymus. Kita vertus, pažvelgus arčiau į Žemę, mėlynos spalvos audinių dažai yra vieni ilgiausiai naudojamų pasaulyje, tad mėlyna spalva asocijuojama ir su „autentiškumu“. „Pantone“ kataloge jai skirtas 19-4029 kodas.

Tad labai daug epitetų, priskirtų dviem spalvoms, tapo įvadu į ganėtinai netikėtų ir originalių korpuso spalvų pristatymą. Rimtai, atrodo stulbinančiai – žalios spalvos telefonas ne tik originaliai atrodytų, net ir būtų ganėtinai drąsus, jaunatviškas socialinis pareiškimas.

Nemažai dėmesio „Huawei“ skėrė ir telefono patvarumui – R.Yu tvirtina, kad naujasis telefonas yra 80 proc. atsparesnis dužimui dėl kritimo.

Telefono „Namų“ mygtukas yra paslėptas po stiklu, taigi, yra tik liečiamas, bet fiziškai nespaudomas. Ir įgijo naujų funkcijų, priklausomai nuo to, kaip tas mygtukas naudojamas: jis skiria trumpą ir ilgą prilietimą, o taip pat perbraukimą kairėn ir dešinėn.

„Scanpix“/AP nuotr./„Huawei P10“ ir  „Huawei P10 Plus“pristatymas
„Scanpix“/AP nuotr./„Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“pristatymas

Telefone įdiegta 3750 mAh baterija, ekrano dydis – 5,5 colių. Kitaip tariant, ekrano dydis kaip „iPhone 7”, tik akumuliatorius gerokai didesnis, nors korpusas yra plonesnis.

Telefonas yra padengtas nano-danga, suteikiančia atsparumą drėgmei. Tik kažkodėl nebuvo nieko pranešta apie atsparumo dulkių ir drėgmės poveikiui standartus.

Kamera

R.Yu galų gale priėjo prie kameros galimybių pristatymo. Jis pademonstravo nuotraukas, užfiksuotas P10 telefonu bandant kopijuoti klasika tapusius „Vogue“ žurnalo viršelius – iš tiesų, panašu, technologijos tiek pažengė, kad didiesiems fotoaparatams kyla rimta išnykimo grėsmė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir  „Huawei P10 Plus“pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“pristatymas

Kameros lęšis – „Leica Summipux-H“, jo objektyvo diafragma yra f/1.8 skersmens. Pernykščio modelio P9 dviguba kamera patobulinta ir perkelta šiuometinius flagmanus su 20 MP nespalvotu jutikliu ir 12 MP spalvotu jutikliu. Nespalvotas jutiklis užtikrina, kad nuotraukos atrodys puikiai net ir prieblandoje. Pademonstruotose etaloninėse nuotraukose išlaikytas puikus kontrastas ir vaizdo aštrumas be jokio triukšmo.

Taip pat fotografijos mėgėjams turėtų patikti „profesionalus“ kameros režimas.

Taip pat fotografijos mėgėjams turėtų patikti „profesionalus“ kameros režimas, leidžiantis koreguoti iš esmės visus tuos pačius nustatymus, kuriuos galima pasirinkti ir su darbui skirtais veidrodiniais fotoaparatais – išlaikymą, ekspoziciją, baltos spalvos efektą ir kt. Fotografus nudžiugins ir tai, kad fotoaparatas (bent jau anot R.Yu) sugeba išgauti nuostabų, profesionaliems fotoaparatams būdingą „Bokeh“ efektą.

Turbūt svarbiausia naujosios kameros galimybė – „Leica“ stiliaus portretavimas. Tiesa, klasikinių „Leica“ fotoaparatų galia į telefoną perkelta panaudojant neįtikėtinai sudėtingas technologijas – telefonas išanalizuoja fotografuojamo veido trimatį reljefą ir pritaikydamas specialius algoritmus pakoreguoja apšvietimo kampus, taip sukurdamas fantastiškus veidų atvaizdus. Ir dar skaitmeniniu būdu uždeda skoningą makiažo sluoksnį!

Kaip įprasta, etalonu, su kuriuo lyginamos naujojo telefono galimybės, tapo naujausias „iPhone“ telefonas – R.Yu demonstruoti vaizdai buvo atrinkti taip, kad pabrėžtų jo įmonės produkcijos privalumus.

Tą pačią technologiją „Huawei“ pasiūlė ir asmenukių gerbėjams. Be to priekinėje kameroje panaudotas f/1,9 objektyvas su jutikliu, kuris geba registruoti dukart daugiau šviesos – vėlgi, lyginant su „iPhone“, panašu, kad asmenukių gerbėjai turėtų tučtuojau rikiuotis į eilę prie naujųjų kiniškų įrenginių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir  „Huawei P10 Plus“pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“pristatymas

Našumas

Vienas labiausia erzinančių dalykų – kai telefonas pradeda ne bėgti ar lėkti, o šliaužti – R.Yu tikina, kad telefone įdiegtos pačios naujausios greičiausios technologijos.

„Huawei P10“ yra pirmasis pasaulyje 4,5G telefonas, keturiomis MIMO tipo antenomis gebantis pasiekti milžinišką duomenų siuntimo spartą ir užtikrinantis puikią ryšio kokybę net ir tose vietose, kur kiti telefonai aimanuos, kad blogas ryšys.

Vienas iš tą iliustruojančių teiginių yra tai, kad „Huawei P10“ yra pirmasis pasaulyje 4,5G telefonas, keturiomis MIMO tipo antenomis gebantis pasiekti milžinišką duomenų siuntimo spartą ir užtikrinantis puikią ryšio kokybę net ir tose vietose, kur kiti telefonai aimanuos, kad blogas ryšys. Dukart pagreitintas ir duomenų siuntimas „Wi-Fi“ ryšiu.

Telefone, kaip ir įprasta nuo užpernykščio P8 modelio, yra vienas stalčiukas, į kurį galima įdėti vieną SIM kortelę ir arba antrą SIM kortelę, arba iki 256 GB talpos „microSD“ kortelę.

Telefone bus pats naujausias pačių „Huawei“ sukurtas „Kirin 960“ procesorius, „Ultra memory“ technologija, užtikrinanti, kad ir senstelėjęs telefonas veiks taip pat greitai bei programėles įkraus 30 proc. greičiau nei be šios technologijos.

Krovimosi greitis taip pat padidintas: per pusvalandį telefoną galima įkrauti tiek, kad energijos užteks visai dienai, o pilnas įkrovimas truks apoe 60-70 minučių. Pilnu įkrovimu telefonas turėtų veikti beveik dvi paras esant įprastiniam naudojimui arba 1,3 paros telefoną naudojant aktyviai. Sako, geriau ir už naujausius „iPhone“,ir už „Galaxy S“ telefonus.

Kainos ir prekybos laikas

„Huawei“ prekybą naujaisiais įrenginiais ketina pradėti jau kovo mėnesį, tiesa, valstybių, kuriose prekyba jais bus pradėta pirmiausiai, Lietuvos nėra. Bet žinant įprastinę praktiką galima tikėtis, kad mūsų šalyje šie telefonai turėtų atsirasti ne vėliau nei balandį.

„Huawei P10“ su 4 GB darbinės atminties ir 64 GB nuolatinės atminties kainuos 650 eurų, „P10 Plus“ su 4 GB darbinės ir 64 GB nuolatinės atminties kainuos 700 eurų, o galingesnis „pliusas“ su 6 GB darbinės ir 128 GB nuolatinės atminties kainuos 800 eurų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir  „Huawei P10 Plus“pristatymas
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Huawei P10“ ir „Huawei P10 Plus“pristatymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius