-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 28 /20:32

Po programišių atakos dešimtys milijonų „Facebook“ vartotojų atsidūrė pavojuje

Penktadienį „Facebook“ administracija pripažino, kad šią savaitę didžiausias pasaulyje socialinis tinklas patyrė programišių ataką, per kurią į piktadarių rankas pateko maždaug 50 milijonų vartotojų duomenys, praneša CNN.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nenustatyti programišiai išnaudojo „Facebook“ funkciją „View As“, leidžiančią vartotojams pamatyti, kaip kitiems žmonėms atrodo jų paskyra. Socialinio tinklo atstovai pareiškė, kad dabar jau paaiškėjusi programinė šios funkcijos spraga leido įsilaužėliams perimti paveiktų vartotojų paskyrų valdymą.

Kaip pranešama, įsilaužėliai sugebėjo pavogti „prieigos atpažinimo ženklų“ (access tokens) – savotiškų skaitmeninių raktų, suteikiančių jiems galimybę prieiti prie paskyrų.

„Aišku, kad užpuolikai pasinaudojo „Facebook“ programinio kodo pažeidžiama vieta“, – savo tinklaraštyje rašė įmonės viceprezidentas produktų tvarkymo reikalams Guy Rosenas.

„Facebook“ atstovai tvirtina jau užlopę spragą ir pranešę apie įsilaužimą teisėsaugos institucijoms. Po to daugiau kaip 90 milijonų vartotojų visame pasaulyje (papildomai dar 40 milijonų, kurie per pastaruosius metus buvo paveikti „View As“ funkcijos) buvo atjungti nuo socialinio tinklo ir priversti prisijungti iš naujo. Jiems prisijungus iš naujo, pateikiamos instrukcijos, ką reikia padaryti, kad būtų užtikrintas jų saugumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius