-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Pokemon Go“ – milžiniškos sėkmės sulaukusi programėlė, kuri kėsinasi pralenkti „Twitter“

Pasaulyje daugybė žmonių vos per kelias dienas įniko į išmanių telefonų ekranus ir lakstydami po miestą ėmė ieškoti virtualių būtybių. To priežastis – naujas papildytos realybės žaidimas „Pokemon Go“, kurį sukūrė „Nintendo“ ir „Niantic Labs“.
Žmonės žaidžia „Pokemon Go“
Žmonės žaidžia „Pokemon Go“ / Scanpix nuotr.

„Pokemonų“ franšizė visuomet buvo milžiniškas verslas, tačiau ankstesnis pamišimas dėl šio filmuko herojų gali būti tik blyškus palyginimas to, kas laukia šios programėlės, praneša BBC.

Pristačius programėlę JAV susidomėjimas „Pokemon Go“ buvo toks didžiulis, kad jos pristatymą Jungtinėje Karalystėje ir kai kuriose kitose šalyse teko atidėti dėl pernelyg apkrautų serverių. Tačiau bendrovė žada, kad Europoje žaidimas turėtų startuoti per artimiausias keletą dienų.

Programėlės sėkmė fenomenali – per mažiau nei savaitę ją įsirašė kiek daugiau nei 5 proc. visų „Android“ savininkų JAV. Palyginimui, tai du kartus daugiau nei „Tinder“. „SimilarWeb“ prognozuoja, kad iki šios savaitės pabaigos „Android“ versijoje ši programėlė taps populiaresnė nei „Twitter“.

Tai – puikios žinios „Nintendo“, kuri turi trečdalį akcijų „Pokemon“ bendrovėje. Jos akcijų vertė išleidus žaidimą pasiekė aukščiausią lygį nuo 1983-ųjų.

Kitų šalių gyventojai, kurių programėlių parduotuvėse „Pokemon Go“ dar nepristatytas, taip pat ir lietuviai, žaidimui randa aplinkkelių: „iPhone“ savininkai susikuria naujas „iTunes“ paskyras ir registracijos metu savo regionu pasirenka JAV, o „Android“ telefonų savininkai iš interneto atsisiunčia žaidimo programėlės APK bylą.

„Pokemon Go“ yra papildytos realybės žaidimas, kuris veikia naudodamas GPS telefono įrangą ir kamerą. Kameros pagalba ekrane ant realaus pasaulio vaizdo projektuojami Pokemonų herojai, kuriuos reikia medžioti ir treniruoti. Treniruoti pokemonai gali kovoti vienas prieš kitą.

Nuo tam tikro lygio galima pasirinkti vieną iš trijų skirtingų komandų ir jai atstovauti.

Žaidimas jau sukėlė ir nemalonių incidentų – pranešta, kad pasinaudodami „Pokemon Go“ vagys įvilioja žaidėjus į nuošalia vietas ir juos apvagia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius