Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija domisi dar viena galimai fiktyvia internetine parduotuve „Top-tech.lt“

Policija pradėjo domėtis internetine parduotuve Top-tech.lt, kuri, kaip įtariama, apgaule savinasi klientų pinigus. Tai jau antra internetinė parduotuvė, šį mėnesį sudominusi pareigūnus, – dėl svetainės Beribu.lt jau pradėti ikiteisminiai tyrimai.
Svetainė Top-tech.lt siūlo įsigyti prekes įtartinai žemomis kainomis.
Svetainė Top-tech.lt siūlo įsigyti prekių įtartinai žemomis kainomis. / 15min.lt nuotr.

Tik šį mėnesį įkurta svetainė Top-tech.lt jau spėjo sulaukti vartotojų dėmesio – joje skelbiamos kai kurių prekių kainos kone perpus mažesnės nei konkurentų. Interneto forumuose vartotojai vieni kitus įspėja būti atsargius.

Svetainės įkūrėjai rašo, esą jie gyvena Didžiojoje Britanijoje, kur „užmezgė svarbių kontaktų“ ir gauna prekių už žymiai mažesnę kainą.

Į 15min.lt kreipėsi keli skaitytojai, kurie pastebėjo, kad šioje svetainėje nepateikiami jokie įmonės rekvizitai, nėra kontaktų, net adreso. Be to, vartotojų prašoma už prekes susimokėti internetu, banko pavedimu, nors prekes esą pristato kurjeris. Paprastai užsakant prekes per kurjerį, suteikiama galimybė atsiskaityti grynaisiais.

Kaip ir Beribu.lt atveju, šioje svetainėje į krepšelį galima įsidėti bet kokį skaičių prekių.

Įtartina svetainė sudomino ir pareigūnus. Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis naujienų portalą 15min.lt informavo, kadg policija jau domisi šia svetaine. „Gavome signalų. Tiriame ir šį atvejį, pareigūnai jau domisi“, – teigė jis.

Svetainė Top-tech.lt yra įmonių grupei TEO LT priklausančios bendrovės „Hostex“ serveriuose, tačiau kol kas svetainės išjungti neketinama.

„Hostex“ specialistai gavo informacijos, kad bendrovės serveriuose talpinama elektroninė parduotuvė kelia įtarimų lankytojams. Tačiau jokių skundų kol kas nėra sulaukta. Bendrovė bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis ir, gavus atitinkamus jų nurodymus, būtų imtasi visų reikiamų priemonių. Kol kas tokių nurodymų bendrovė nėra gavusi“, – 15min.lt sakė TEO LT atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Susisiekti su Top-tech.lt naujienų portalui 15min.lt nepavyko.

Kreipėsi dešimtys nukentėjusiųjų

Praėjusią savaitę naujienų portalas 15min.lt jau rašė apie svetainę Beribu.lt, kuri galimai apgaudinėjo pirkėjus.

Žiniasklaidoje pasirodžius straipsnių, į pareigūnus kreipėsi dešimtys nukentėjusiųjų. „Vien į Vilniaus miesto pirmąjį, ketvirtąjį ir šeštąjį policijos komisariatus kreipėsi daugiau kaip 10 žmonių. Dėl šių skundų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl Baudžiamojo kodekso straipsnio „Sukčiavimas“. Beveik visi skundai gauti praėjusį penktadienį, pareiškimų skaičius nuolat didėja“, – 15min.lt sakė Vilniaus policijos atstovas Paulius Radvilavičius. Jo teigimu, vartotojai svetainėje sumokėjo vidutiniškai 1–2 tūkst. Lt, tačiau yra ir netekusių gerokai daugiau lėšų – vienas pirkėjas Beribu.lt išleido per 10 tūkst. Lt.

Anot P.Radvilavičiaus, ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota prokurorams, kurie ateityje, matyt, tyrimus sujungs į vieną. 15min.lt žiniomis, visoje Lietuvoje į pareigūnus kreipėsi daugiau nei 80 žmonių, nukentėjusių dėl svetainės Beribu.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius