Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programėlė „Strings“ leis ištrinti anksčiau išsiųstas žinutes

Jeigu savaitgalio vakarą atvirumo valandėlę įsismarkavęs bare pagaliau išdrįsote prisipažinti savo slaptai simpatijai arba nutarėte parašyti direktoriui, ką apie jį galvojate, o paryčiais prabudęs suvokėte, kad tai nebuvo pati geriausia vakaro mintis, dar ne viskas prarasta. Yra galimybė viską ištrinti, jei tik jūs ir žmogus, kuriam žinutę išsiuntėte, turi „iOS“ platformoje veikiančią programėlę „Strings“.
Vaikas su „iPhone 6 Plus“
Vaikas su „iPhone 6 Plus“ / Scanpix nuotr.

„Be Labs“ Sietle (JAV) sukurta programėlė „Strings“ leidžia visam laikui ištrinti teksto žinutes iš jūsų ir bet kurio kito telefono, ir papildomai reikalauja, kad jūsų draugai paprašytų leidimo, jei nori peržiūrėti jūsų siųstas nuotraukas ar vaizdo įrašus, skelbia „Huffingtonpost“.

Strings“ papildomai reikalauja, kad jūsų draugai paprašytų leidimo, jei nori peržiūrėti jūsų siųstas nuotraukas ar vaizdo įrašus

Tiesa, aplikacija turi keletą niuansų – jei norite ištrinti žinutę, žmogus, kuriam ją nusiuntėte, taip pat privalo telefone turėti programėlę. Be to, aplikacija veikia tik su „iOS“ įrenginiais ir negali užtikrinti, kad gavėjas žinutės neperskaitys iškart.

Tai nėra pirma mobilioji aplikacija, skirta padėti redaguoti jau išsiųstas žinutes. „Invisible Text“ leidžia siuntėjui matyti, ar gavėjas atidarė jo teksto žinutę, o jei ne, siuntėjas gali ją ištrinti. „Ansa“ yra tarsi žinutėms skirtas „Snapchat“, kur jos po tam tikro laiko išnyksta automatiškai. O „On Second Thought“ leidžia vartotojams atšaukti žinutes praėjus minutei po išsiuntimo ir turi „curefew“(angl. komendanto valanda) funkciją, kuri leidžia tekstus atšaukti iki kito ryto.

Tačiau, pasak „Strings“ kūrėjo Edwardo Balassaniano, jo aplikacija yra pirmoji, kuri suteikia visišką turinio kontroliavimo laisvę.

„Iššūkis su trumpųjų žinučių aplikacijomis yra tas, kad jos visą turinį traktuoja taip, tarsi jis būtų vienodos svarbos. Tačiau neprivalome ištrinti visko, jei norime ištrinti tik tam tikrus dalykus. Užuot stengęsi, kad turinys išnyktų, „Strings“ stengiasi suteikti vartotojams kontrolę, kad šie patogiai galėtų dalintis turiniu su kuo nori ir kada nori,“ – kalbėjo E. Balassanianas.

Yra ir prevencinių programėlių, kurios skirtos sustabdyti nuo abejotinų tekstų išsiuntimo. Pavyzdžiui, „Designated Dialer“ užblokuoja tam tikrus kontaktus užrašinėje, o „Drunk Dial“ paslepia pasirinktus numerius iš kontaktų tam tikrą laiko tarpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius