Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reperis „50 Cent“ pagautas už liežuvio: melavo apie milijonus, uždirbtus iš bitkoinų?

Reperis „50 Cent“ pateko į ne pačią maloniausią situaciją: nors sausį jis socialiniuose tinkluose teigė, kad iš šios kriptovaliutos „netyčia“ uždirbo 8 mln. dolerių, dabar jis teismo dokumentuose teigia, kad nieko panašaus nebuvo ir jokių bitkoinų niekada neturėjo, rašo „The Verge“.
Рэпер 50 Cent
Рэпер 50 Cent / Reuters/Scanpix

Pirminiame pranešime apie uždirbtus milijonus buvo teigiama, kad reperis 2014 m. pardavinėjo savo albumą „Animal Ambition“ užmokestį priimdamas bitkoinais, kurių vertė ilgainiui išaugo tiek, kad jie tapo vertais 8 mln. dolerių. Dabar muzikantas aiškinasi, kad tai buvo leidinio TMZ pramanas, kurio jis neneigė, „nes kol žiniasklaidoje pateikti pasakojimai nedaro neatitaisomos žalos mano vardui ar prekės ženklui, tol paprastai nejaučiu poreikio viešai neigti pasakojimą“, – aiškino pats „50 Cent“.

Ypač tai pasakytina apie tuos straipsnius, kuriuose muzikantas yra minimas teigiamame kontekste. Todėl jis iš pradžių buvo patenkintas pasakojimais apie tai, kad vėl tapo turtuoliu, tačiau norėdamas teisiškai įrodyti, kad iš tiesų yra bankrutavęs, jis teismui pateikė raštą, kuriame teigia, kad jam nepriklauso jokie bitkoinai. Tad dabar kyla klausimas: kam melavo reperis? Žiniasklaidai ar teismui? Į šį klausimą jis nesiteikė atsakyti viešai.

Bankroto dokumentuose „50 Cent“ nurodo, kad pastarųjų mėnesių žiniasklaidos straipsniuose „klaidingai teigiama“, jog jis uždirbo 8 mln. dolerių iš bitkoinų (apie kuriuos apskritai nebuvo jokios kalbos svarstant bankroto bylą). Jis teigia, kad iš tiesų niekada nuo 2014 metų iki dabar jam nepriklausė nė vienas bitkoinas. O tie 700 bitkoinų, apie kurių uždirbimą iš albumo pardavimų buvo skelbiama, į JAV dolerius buvo konvertuoti dar prieš tai, kai juos galėjo gauti pats „50 Cent“ ar kuri nors su juo susijusi bendrovė.

Praėjusių metų pabaigoje apie staiga atrastus turtus reperis skelbė savo paskyrose „Twitter“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius