Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pratęsė terminą, per kurį „Twitter“ privalo įvykdyti iškeltus reikalavimus

Rusija pirmadienį pranešė iki gegužės vidurio pratęsusi terminą, per kurį „Twitter“ privalo pašalinti neteisėtą turinį, socialiniam tinklui ėmus bendradarbiauti su institucijomis, kai šios sulėtino tinklo veikimo spartą. Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija „Roskomnadzor“ kovo viduryje sulėtino socialinio tinklo spartą, apkaltinusi bendrovę nepašalinus turinio, susijusio su vaikų pornografija, narkotikų vartojimu bei raginimais nepilnamečiams nusižudyti.
„Twitter“
„Twitter“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Roskomnadzor“ suteikė „Twitter“ mėnesį reikalavimams įvykdyti ir perspėjo, kad to nepadarius šis socialinis tinklas Rusijoje gali būti užblokuotas.

Šis žingsnis sukėlė Kremliaus kritikų nerimą, jog opozicijos atstovai neteks galimybės pasisakyti „Twitter“ ir kitose socialinėse žiniasklaidos priemonėse.

„Roskomnadzor“ pirmadienį paskelbė, kad po srauto sulėtinimo „Twitter“ ištrynė beveik 2 tūkst. įrašų su neteisėtu turiniu ir toliau imasi atitinkamų veiksmų.

Srauto sulėtinimo priemonės galios iki gegužės 15 dienos, tačiau buvo priimtas sprendimas galutinai neužblokuoti tinklo, nes JAV bendrovė „pirmą kartą“ pakoregavo turinio moderavimo paslaugą Rusijoje.

Pareiškime teigiama, kad „Roskomnadzor“ pareigūnai vaizdo ryšiu bendravo su „Twitter“ viešosios politikos Europoje, Viduriniuose Rytuose ir Afrikoje viceprezidente Sinead McSweeney.

„Roskomnadzor“ ir toliau bendradarbiaus su „Twitter“ vadovybe, kad socialinis tinklas kuo greičiau pašalintų visą draudžiamą informaciją“, – sakoma pranešime.

Kai praėjusį mėnesį buvo sulėtintas tinklo veikimas, „Twitter“ pasmerkė Rusijos mėginimus „užblokuoti ir sustabdyti viešus internetinius pokalbius“.

Žiniasklaidos milžinė teigė, jog laikosi „nulinės tolerancijos“ politikos dėl „vaikų seksualinio išnaudojimo“ ir neskatina savižudybių bei žalojimosi.

Pastaraisiais mėnesiais Rusija deda vis daugiau pastangų kontroliuoti interneto platformas, įskaitant „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“, o prezidentas Vladimiras Putinas net yra pareiškęs, kad didžiosios technologijų įmonės tapo tokios įtakingos, jog „konkuruoja“ su suvereniomis valstybėmis.

V.Putino oponentai teigia, kad tokiu būdu siekiama užgniaužti pasipriešinimą, be kita ko, blokuojant pastangas organizuoti protestus, skirtus palaikyti įkalintą opozicionierių Aleksejų Navalną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius