Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje demonstruotas „pažangus robotas“ pasirodė esąs žmogus su roboto kostiumu

Rusijos valstybinėje televizijoje išgirtas „aukštųjų technologijų robotas“ pasirodė esąs žmogus su roboto kostiumu, rašo „The Guardian“.
Aktorius ruošiamas pasirodymui su roboto kostiumu
Aktorius ruošiamas pasirodymui su roboto kostiumu / MBCh Media nuotr.
Temos: 2 Rusija Robotas

Netikram androidui pagyras žėrė kanalas „Rossija 24“, kurio darbuotojai sukūrė reportažą apie jaunimo forumą, skirtą robotikos temos populiarinimui. Televizijos laidos vedėjas sakė: „Robotas Borisas jau išmoko šokti – ir daro tą ne taip jau blogai“.

VIDEO: Более 500 школьников со всей страны приехали в Ярославль на форум "Проектория" - Россия 24

Tokiu kostiumu apkvailinti pavyko ne tik valstybinę televiziją. Pasimovė ir keletas tinklaraštininkų. Štai Rusijos svetainė „TJournal“ kėlė klausimus apie tai, kur yra roboto išoriniai jutikliai ir dėl ko jis daro tiek daug nebūtinų judesių šokio metu. Ir kodėl robotas atrodė taip, lyg jame kaip tik tiksliai galėtų tilpti žmogus? Tik vėliau turinys buvo papildytas išaiškinimu, jog tai visai ne robotas.

Tik vėliau socialiniuose tinkluose buvo išplatintos nuotraukos, kuriose pro kostiumo jungtis aiškiai matosi plikas viduje esančio žmogaus kaklas. Taip ir išaiškėjo, kad robotas yra ne Borisas, o Alioša, aprengtas kostiumu, kurį sukūrė bendrovė „Show Robots“.

3300 eurų kainuojančiame kostiume įmontuotas mikrofonas su garsiakalbių sistema, taip pat – jutiklinis planšetinio kompiuterio ekranas, dėl to jis gebėjo sukurti „beveik visišką iliuziją, kad priešais jus stovi tikras robotas“.

Vladimiro Putino oponento Michailo Chodorkovskio įsteigtos naujienų agentūros „MBCh Media“ išplatintoje nuotraukoje matomas ir viso kostiumo dar neapsirengęs aktorius, besiruošiantis Jaroslavlio mieste antradienį vykusiam forumui.

Kasmetinio forumo „Projektorija“ organizatoriai šio roboto kostiumo net nebandė pateikti kaip tikro roboto. Tačiau arba dėl apsigavimo, arba dėl siekiamo didesnio efekto valstybinė televizija apsigavo ir apgavo žiūrovus. „Visai įmanoma, kad kuris nors iš šių moksleivių paskirs savo gyvenimą robotikai. Ypač žinant tai, kad šiame forume jie turi galimybę susipažinti su pačiais moderniausiais robotais.“

O tuomet sumoduliuotas „roboto“ Boriso (arba Aliošos) balsas ištaria: „Moku matematiką, bet taip pat norėčiau išmokti piešti“. Ir ėmė šokti.

Trečiadienio rytą šis reportažas buvo pašalintas iš „Rossija 24“ „Youtube“ kanalo, bet vėliau vėl buvo prieinamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius