Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Smarkų susirūpinimą“ dėl „Huawei“ veiklos išreiškė ir Londonas

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius Gavinas Williamsonas susirūpinęs dėl fakto, kad Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ dalyvauja šalies mobiliojo ryšio įmonėms teikiant 5G ryšio paslaugas, ketvirtadienį paskelbė laikraštis „The Times“.
„Huawei“ skyrė daug dėmesio ir lėšų CES parodai Las Vegase, tačiau viskas bergždžiai
„Huawei“ skyrė daug dėmesio ir lėšų CES parodai Las Vegase, tačiau viskas bergždžiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esu itin smarkiai susirūpinęs dėl to, kad „Huawei“ teikia 5G tinklų paslaugas Britanijoje. Šį dalyką turime labai atidžiai stebėti“, – G.Williamsoną cituoja laikraštis.

„Turime stebėti, ką daro tokie mūsų partneriai kaip Australija ir JAV, siekdami užtikrinti, kad jų 5G tinklas būtų maksimaliai saugus“, – pridūrė sekretorius.

„Turime pripažinti faktą, kad, kaip neseniai buvo atskleista, Kinijos valstybė kartais elgiasi piktavališkai“, – nurodė jis.

Savo komentarais G.Williamsonas antrino britų užsienio žvalgybos agentūros MI6 vadovui Alexui Youngeriui, kuris anksčiau šiemet pareiškė, jog Britanija turės „priimti sprendimų“ dėl tokių bendrovių kaip „Huawei“ veiklos šalyje.

Britų vyriausybė anksčiau šiemet paskelbė, kad centrinės Anglijos Vakarų Midlandsas taps pirmuoju regionu, kur bus plačiai testuojamos 5G ryšio technologijos.

Penktosios kartos mobiliojo ryšio tinklai (5G) leis greičiau perduoti duomenis bei daug plačiau naudoti autonominius automobilius bei prie interneto pajungtą buitinę techniką.

5G tinklus planuojama nuo 2020-ųjų įjungti Azijoje ir Jungtinėse Valstijose.

„Huawei“ gina savo pasaulinio masto siekius ir tinklą, Vakarams būgštaujant, kad Kinijos telekomunikacijų milžinė iš tikrųjų gali būti Pekino saugumo aparato „Trojos arklys“.

Šiemet bendrovė susidūrė su daugybe rimtų iššūkių – Kanadoje buvo suimta jos finansų vadovė, o Vašingtonas ir jo sąjungininkai mėgina izoliuoti „Huawei“ nuo pasaulio rinkų.

Tokios valstybės kaip JAV, Australija, Naujoji Zelandija ir Didžioji Britanija nusprendė apriboti „Huawei“ įrangos naudojimą. Be to, dėl saugumo iššūkių vis labiau nerimauja Japonija, Prancūzija, Vokietija ir net Čekija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius