Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spaudžiama JAV, Kinijos bendrovė parduoda homoseksualų bendravimo programėlę „Grindr“

Viena didžiausių Kinijos mobiliųjų žaidimų bendrovių pranešė parduodanti populiariąją homoseksualų pažinčių programėlę „Grindr“ dėl JAV valdžios institucijų spaudimo, kaltinančių, kad Kinijos vyriausybė netinkamai naudojasi programos surenkamais duomenimis.
Mobilioji programėlė „Grindr“
Mobilioji programėlė „Grindr“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pekine įsikūrusi „Kunlun Tech“ Šendženo vertybinių popierių biržai pateiktame pranešime nurodė, kad parduos „Grindr“ iki 2020 metų birželio mėnesio.

Programa, kurią jos kūrėjai pristato kaip „didžiausią pasaulyje socialinių tinklų programą, skirtą homoseksualams, biseksualams, translyčiams ir vadinamiesiems queer asmenims“, buvo sukurta 2009 metais. Teigiama, kad ji turi milijonus naudotojų visame pasaulyje.

JAV pareigūnai nerimauja, kad asmenys, turintys leidimus susipažinti su slapta informacija Jungtinėse Valstijose, kurie naudojasi programa, galėtų būti šantažuojami, jei Kinijos vyriausybė pareikalautų „Kunlun Tech“ pateikti jų duomenis, kovo mėnesį pranešė leidinys „The Wall Street Journal“, remdamasis neįvardytais šaltiniais.

Kinija ir Jungtinės Valstijos yra įsitraukusios į įtemptą prekybos karą, kurio viena iš priežasčių yra ir technologijų naudojimas.

Kinija jau anksčiau yra paskelbusi siekianti užimti dominuojančią padėtį aukštųjų technologijų srityse, pavyzdžiui, dirbtinio intelekto ar didžiųjų duomenų naudojimo srityje.

Tačiau tai sukėlė JAV prieštaravimus, kuri nesutinka su Kinijos valstybės parama jos technologijų bendrovėms ir nuogąstauja, kad Kinija gali naudoti pažangias technologijas šnipinėjimui.

Užsienio investicijų Jungtinėse Valstijose komitetas (CFIUS), kurio paskirtis yra stebėti užsienio investicijas į jautrias pramonės šakas bei investicijas, kurios laikomos pavojingomis JAV nacionaliniam saugumui, nurodė Kinijos bendrovei parduoti „Grindr“.

„Kunlun Tech“ pirmadienį biržai pateiktame pareiškime nurodė, kad bendrovė gegužės 9 dieną pasirašė susitarimą su JAV institucijomis dėl programos pardavimo.

Susitarimas apriboja „Kunlun Tech“ prieigą prie kai kurių „Grindr“ naudotojų informacijos ir neleidžia perduoti slaptų duomenų žmonėms ar subjektams Kinijoje.

„Grindr“ taip pat privalo sustabdyti visas operacijas Kinijoje ir turi gauti CFIUS patvirtinimą trims jos valdybos nariams. Be to, vienas valdybos narys turi būti JAV pilietis, turintis JAV leidimą susipažinti sus slapta informacija.

„Jei bendrovė ateityje parduos „Grindr“ akcijas, tai sumažins galimą politinę ir strateginę grėsmę, kylančią bendrovės užsienio operacijoms“, – pareiškė „Kunlun Tech“.

2016 metais bendrovė sumokėjo 93 mln. JAV dolerių už 60 proc. „Grindr“ akcijų paketą, o po dvejų metų įsigijo likusias akcijas už 152 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius