Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukurtas pirmas nešiojamasis kompiuteris su 300 Hz ekrano atnaujinimo dažniu

Metų pradžioje buvo pristatyti pirmieji nešiojamieji kompiuteriai su 240 Hz ekrano skleistinės dažniu – tai buvo paskutinis mados klyksmas ir modernumo viršūnė. Tačiau Taivano bendrovė ASUS pristatė naują viršūnę: žaidėjams skirtą nešiojamąjį kompiuterį su 300 Hz ekranu. Tokio dažnio žaidimams skirtų ekranų nėra pagaminta net stacionariems kompiuteriams!
„ASUS ROG zephyrus GX702“ nešiojamasis kompiuteris
„ASUS ROG zephyrus GX702“ nešiojamasis kompiuteris / Gamintojo nuotr.

Tiesa, ne eiliniams žaidėjams, o labiau profesionaliems e-sportininkams. Ir net šis pirkėjų segmentas vargu ar sugebės išnaudoti visas ekrano galimybes. Nepaisant to, ASUS tikina, jog naujieji jų ekranai išskirtinai gerai sumažina vaizdo trūkčiojimą, lyginant su konkurentų ekranais – 3,3 ms laikas, per kurį gali būti nupiešiamas visas naujas kadras beveik prilygsta 3 ms individualių ekrano taškų atsako laikui, rašo engadget.com.

Pirmoji sistema su naujuoju ekranu bus siūloma 17 colių įstrižainės „ROG Zephyrus S GX701“ kompiuteryje, kurio korpusas buvo pristatytas kiek anksčiau. Tačiau naujausias modelis bus prikimštas pačių galingiausių šiandien prieinamų komponentų, įskaitant „GeForce RTX 2080“ vaizdo plokštę. Tai ir nenuostabu – menkesni komponentai nesugebėtų iš žaidimų išspausti tokio kadrų kiekio, kuris bent priartėtų prie ekrano išnaudojimo. Pirmieji šios serijos kompiuteriai pasirodys spalį, o didesnė kompiuterių su kitais vidinės įrangos variantais pasirodys 2020 metais. Berlyne vykstančioje parodoje IFA taip pat demonstruojami ir 15 colių įstrižainės kompiuterių GX502 prototipas, ir 17 colių „Strix SCAR III“ kompiuteris.

Kad toks ekrano skleistinės dažnis būtų iki galo išnaudotas, būtina, kad kompiuteris sugebėtų spėti apskaičiuoti paties žaidimo kadrų išvaizdą, o daugelis naujesnių žaidimų yra tiesiog pernelyg reiklūs techniniams ištekliams, kad tą galėtų padaryti net galingiausios šiuolaikinės vaizdo plokštės. Bent kol kas žaidimų, kurie iš tokių ASUS galiūnų išspaustų visas galimybes, reikėtų ieškoti su žiburiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius