-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talino gatvėse bandomi pašto robotai

Estijos sostinėje trečiadienį pradėti pašto robotų bandymai, pranešė valstybinė pašto įmonė „Eesti Post“.
Estijos pašto dėžutė
Estijos pašto dėžutė / Ave Maria Mõistlik/wikimedia.org nuotr.

Bendrovė, naudojanti prekinį ženklą „Omniva“, sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad Talino šiaurės vakariniame Kakumejės rajone pradėti bendrovės „Starship Technologies“ robotų kurjerių, pristatančių smulkias siuntas ir siuntinius, taip pat kartu su jais dirbančio pašto sunkvežimio „Mercedes-Benz Robovan“ bandymai.

„Omniva“ – pirmoji pasaulyje pašto bendrovė, atliekanti tokio pobūdžio bandymus.

„Per ateinančias aštuonias savaites gausime svarbios informacijos, kiek naudingos gali būti šios pašto siuntų pristatymo naujovės“, – sakė bendrovės valdybos pirmininkas Joona Saluveeras.

„Omniva“ planuoja per šį bandomąjį projektą testuoti pašto sunkvežimį „Mercedes-Benz Robovan“ ir aštuonis jo gabenamus robotus kurjerius.

Prieš mėnesį Estijos parlamentas priėmė teisės aktus, leidžiančius pašto robotams važinėti šaligatviais. Prognozuojama, kad jau po 10 metų Estijoje robotai galės atlikti apie 80 proc. pristatymo galutiniams klientams logistikos darbų.

Bendrovės „Mercedes-Benz Vans“ ir „Starship Technologies“ pašto robotų „Robovan“ koncepciją pirmąkart pristatė pernai rugsėjį. „Starship Technologies“ autonominiai robotai kurjeriai gali per 15–30 minučių pristatyti siuntą trijų kilometrų spinduliu. Šie šešiaračiai robotai juda savarankiškai, bet yra prižiūrimi žmogaus, galinčio bet kuriuo metu perimti valdymą.

Naudojant kibernetinius pašto kurjerius tikimasi sparčiau pristatyti siuntas ir sumažinti taršą, nes pašto sunkvežimiui nereikės privažiuoti prie kiekvieno kliento namo arba biuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius