Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ greičiau nei per pusmetį užsiaugino specialistus, kokių universitetai nesiūlo

Pavasarį įkurtą „Tele2 Big Data“ akademiją baigė pirmieji studentai. Įgiję didžiųjų duomenų analitikos įgūdžių, akademijos absolventai tapo darbo rinkoje itin paklausiais specialistais. Prognozuojama, kad vien per artimiausius 2 metus tokių analitikų poreikis išaugs kone 30 proc., rašoma pranešime spaudai.
„Tele2 Big Data“ akademijos finalininkai
„Tele2 Big Data“ akademijos finalininkai / Tele2 nuotr.

„Lietuvoje daug gabių, veržlių ir mokytis gebančių jaunuolių. Deja, tik nedaugelis jų turi mums taip reikalingų didžiųjų duomenų analitikos įgūdžių. Kadangi aukštosios mokyklos, ruošdamos specialistus, nesuteikia pakankamai verslo segmentui reikalingų praktinių žinių, nutarėme patys investuoti ir išugdyti šios srities profesionalų. Patirtis tikrai įdomi, o visą projektą drąsiai galima vadinti sėkmingu“, – įsitikinęs „Tele2“ vadovas Petras Masiulis.

Duomenų analitiku tapo ir aktorius

Prieš penkis mėnesius į akademiją studentai atėjo iš labai skirtingų sričių. Pavyzdžiui, vienas absolventų – Karolis – į „Big data“ akademiją atėjo iš kitos – Lietuvos muzikos ir teatro – akademijos, kurioje studijavo kino vaidybą.

Pristigęs naujų iššūkių jis ėmėsi savarankiškai mokytis programavimo pagrindų, o sužinojęs apie galimybę nemokamai studijuoti „Tele2 Big Data“ akademijoje, išėjo iš ankstesnio darbo ir visą laiką skyrė ruoštis akademijos konkursui.

„Man labiausiai patinka pats mokymosi procesas, kai sužinai bei išmoksti vis kažką naujo ir gali judėti į priekį. Manau, reikia tik valios, noro ir užsidegimo, o reikalingų žinių galima rasti ir internete. Šiais laikais diplomas nebėra būtinybė“, – sako savarankiškai programavimo pagrindų išmokęs Karolis.

Studentai pranoko lūkesčius

Iš pradžių skelbta, kad geriausiajam akademijos studentui bus pasiūlytas darbas „Tele2“. Tačiau jaunesniojo duomenų analitiko pozicija pasiūlyta visiems finalinio etapo dalyviams.

„Nors ir labai skirtingi, „Tele2 Big Data“ akademijos studentai parodė, kad jie nori ir sugeba mokytis bei drąsiai judėti į priekį. Jie turi reikiamų žinių ir įgūdžių, nori tobulėti, be to, mes jau spėjome prie jų prisirišti. Tad tokia konkurso atomazga – ir laiminga, ir dėsninga“, – teigia projektą kuravęs „Tele2“ duomenų analitikas Gvidas Navickas.

Perėjo sudėtingas atrankas

Iš viso „Tele2 Big Data“ akademiją baigė 4 absolventai. Tačiau tapti šio ketvertuko nariu nebuvo paprasta. Iš pradžių visi norintieji studijuoti „Tele2 Big Data“ akademijoje turėjo pereiti kelių etapų atranką. Tai pavyko tik 10 dalyvių. Ir tik mažiau nei pusei jų pavyko patekti į antrąjį etapą bei gauti mokamą praktiką „Tele2“.

Jaunesniaisiais duomenų analitikais telekomunikacijų bendrovėje tapo aktorius Karolis Matuliauskas, multimedijas ir kompiuterinį dizainą studijavusi Jūratė Vaištartaitė bei statistikos mokslus studijavęs Vilius Peteraitis. Dar vienas absolventas – Haroldas Mackevičius – šiuo metu dar studijuoja, tad jis, derindamasis prie studijų, prisidės prie atskirų „Tele2“ projektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius