-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Tele2“ kainomis kariauja ir išankstinio apmokėjimo fronte

Mobiliojo ryšio įmonė „Tele2“ nerimsta ir, reaguodama į konkurentų kainodaros pokyčius, paskelbė kainų karą, kurio su pirmu atsakomuoju šūviu nusprendė nenutraukti. Šįsyk bendrovė pasiūlė neribotą internetą išankstinio mokėjimo paslaugos „Pildyk“ vartotojams, šis pasiūlymas galioja nuo šiandien, rašoma pranešime spaudai.
Petras Masiulis
Petras Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Už pusantro euro užsisakę neriboto interneto pasiūlymą vartotojai galės mobiliuoju internetu naudotis neskaičiuodami suvartojamų megabaitų. Pranešime spaudai tvirtinama, kad šiandien tai – pigiausias neriboto interneto pasiūlymas rinkoje.

„Vasarą mūsų klientai muša naršymo rekordus, todėl džiaugiamės, kad jie gali visiškai neriboti savo poreikių, o mes galime pasiūlyti jiems geriausią kainą. Tai – dar vienas įrodymas, kad visuomet sieksime likti kainų lyderiu ir laimėsime kainų karą“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

„Tele2“ kainas mažinti pradėjo praėjusią savaitę, atsakydama į konkurentų kainos iššūkį.

Pasinaudoti pasiūlymu „Pildyk“ vartotojai gali išsiuntę trumpąją SMS žinutę su raktažodžiu BUM trumpuoju numeriu 1556. Žinutės kaina – 0,05 Eur.

Įdomu, kad tai, ką „Tele2“ įvardija kaip kainų karą, prasidėjo ne dėl permainų vidinėje rinkoje, o dėl to, kad panaikinus mažmeninį tarptinklinio sujungimo mokestį Europos Sąjungos mastu ryšio operatoriai atliko tam tikras paslaugų kainodaros korekcijas. Tik kad po jų paslaugų planų kainos ne sumažėjo, o netgi šiek tiek padidėjo (tiesa, plano sąlygose numatytų mobiliųjų duomenų kiekis daugeliu atveju išaugo kur kas labiau nei kainos), o „Telia“ pasiūlė mobiliojo interneto planus be priemokų keliaujantiems po ES – būtent į tokį konkurento pasiūlymą „Tele2“ sureagavo kaip į signalą, kad laikas išsitraukti savo galingiausią ginklą – kainų karpymo žirkles – ir nuo savo visiškai neseniai pristatytų padidintų bei pabrangintų planų taip pat nurėžė priemokas keliautojams.

Panaikinus mažmenines tarptinklinio sujungimo kainas, didmeninės tarptinklinio sujungimo kainos sąvoka išliko, ir nors ji kai kuriais atvejais yra maždaug dešimteriopai mažesnė už taikytas iki birželio 15 dienos, Lietuvos ryšio operatorių paslaugos vietos vartotojams jau ilgą laiką buvo teikiamos netgi kelis kartus žemesnėmis mažmeninėmis kainomis, dėl ko, siekiant kompensuoti nuostolius ir apsaugoti vartotojus nuo galimo paslaugų brangimo net ir nekeliaujantiems vartotojams, visiems ryšio operatoriams buvo suteiktas leidimas taikyti priemokas prie užsienyje suvartojamų paslaugų. „Telia“ ir „Tele2“ su naujaisiais savo planais šios galimybės atsisakė. Tiesa, naujajam „Pildyk“ pasiūlymui tai negalioja – kiekvienas išvykoje į ES šalis suvartotas „neribotas“ gigabaitas kainuos po 2,9 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius