„Tele2“ tapo pirma klimatui neutralia telekomunikacijų įmone Švedijoje ir Baltijos šalyse

Švedijoje ir Baltijos šalyse „Tele2“ tapo pirmuoju mobiliojo ryšio operatoriumi, kurio vykdoma veikla turi neutralų poveikį klimatui. Bendrovė naudoja vien iš atsinaujinančių šaltinių pagamintą elektros energiją, o likusią dalį sukuriamų anglies dioksido emisijų kompensuoja.
„Tele2“ biuras
„Tele2“ biuras / „Tele2“ nuotr.
Temos: 2 Tele2 Klimato kaita

„Šis pripažinimas yra itin reikšmingas visai mūsų komandai. Siekiame ne tik užtikrinti geriausią ryšio kokybę savo klientams, bet ir, žvelgdami į ateitį, priimame taršą mažinančius sprendimus“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

„Tele2“ įsipareigoja savo veikloje vadovautis tik aukščiausiais tvarumo kriterijais.

Operatorius naudoja 100 proc. iš atsinaujinančių šaltinių pagamintą elektros energiją ir kompensuoja likusias šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas. Tai leidžia bendrą išmetamo anglies dvideginio kiekį sumažinti daugiau kaip 90 proc. arba iki 45 000 tonų per metus.

Neutraliu klimatui operatorius pripažintas remiantis pasauliniu Šiltnamio efektą sukeliančių dujų protokolu, įgyvendinus korporacijoms taikomus standartus (angl. GHG Protocol Corporate Standard).

Neseniai „GSMA“ ir „Carbon Trust“ atliktoje apklausoje pastebėta, kad mobilaus ryšio technologijų sukuriamas teigiamas poveikis pramonės sritims gali būti iki dešimties kartų didesnis nei mobiliojo ryšio tinklo tiesiogiai sukuriamos emisijos.

Taip pat šiemet „Tele2“ pripažintas tvariausiu mobiliojo ryšio operatoriumi Lietuvoje. Tvariausių įmonių reitingas kasmet sudaromas vienos didžiausių nepriklausomų tyrimų bendrovių Europoje „Sustainable Brand Index TM“ (liet. Prekių ženklo tvarumo indeksas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius