-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Telefono funkcija, galinti išgelbėti gyvybę: įjunkite SOS žinučių režimą

Visa Lietuva sulaikiusi kvapą laukia, kuo baigsis dingusios Ievos Strazdauskaitės paieškos. Jos automobilis „Audi A7“ rastas prie Žeimių miestelio Jonavos rajone. O telefonas – išmestas automagistralėje Vilnius–Kaunas.

Mobilusis telefonas „Apple iPhone 7 plus“ gulėjo greitkelyje Vilnius–Kaunas, iškart už viaduko, vedančio link geležinkelio, ties Mijaugonių gyvenviete. Aparatas buvo važiuojamojoje dalyje, ant asfalto, bet už ištisinės linijos, t.y. techninio sustojimo zonoje.

Kol kas iš kelių policijos tiriamų versijų dažniausiai minima – pagrobimas. Akivaizdu, kad mergina arba jos pagrobėjai dėl kol kas nežinomų aplinkybių turėjo išmesti telefoną. Ar ji galėjo pasinaudoti daugelio pažangių gamintojų siūloma SOS žinutės siuntimo funkcija?

Ar mergina galėjo pasinaudoti SOS žinutės siuntimo funkcija?

Deja, bet negalėjo, nes „iPhone“ šios funkcijos neturi. Kaip 15min informavo Lukas Vasiliauskas, „Ideal“ vykdomasis direktorius, „iPhone“ standartinėje programinėje įrangoje yra numatyta tokia funkcija. Deja, ji yra pritaikyta ne visiems regionams ir, deja, Lietuvoje ji dar šiuo metu neveikia.

Interneto parduotuvėse taip pat yra ir atsisiunčiamų programėlių, tačiau reikia pasirinkti tokią, kuri veikia mūsų regione. Tuomet, spustelėję pasirinktą mygtuką (dažniausiai – įjungimo), pranešite apie pavojų artimiesiems arba savo „Facebook“ draugams.

Google iliustr./Mobilioji programėlė
Google iliustr./Mobilioji programėlė

Jei programėlė Lietuvai nepritaikyta, telefono ekrane išvysite tokį užrašą.

Google iliustr./Neprieinama mobilioji programėlė
Google iliustr./Neprieinama mobilioji programėlė

„Samsung Galaxy“ instrukcija

Naujausi „Samsung Galaxy“ modeliai šią funkciją atlieka gana paprastai. Keliaukite šia kryptimi: Nustatymai/Sauga ir privatumas/Siųsti SOS žinutes.

Galite nurodyti iki 4 žmonių, kuriems pavojaus atveju bus nusiųstas 5 sek. garso įrašas ir abiejų telefono kamerų darytos nuotraukos MMS formatu. Taip pat – koordinatės, jei esate įjungę GPS.

Ir nuotraukos, ir įrašas padaromi automatiškai – tris kartus spustelėjus telefono šoninėje sienelėje esantį įjungimo mygtuką. Štai kaip tai atrodo.

VIDEO: Sužinokite, kaip išmaniuoju telefonu išsiųsti SOS žinutę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius