-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainiečiai sukūrė elektrinę gitarą, kuri tilps į mažą kuprinaitę

Muzikantai žino: kelionės su gitara būna komplikuotos. Norint kelionės metu jaustis ramiai, būtina pasirūpinti labai saugiu dėklu. Bet ir tai nesprendžia užimamos erdvės problemos – čia jau, nori ar nenori, teks susitaikyti su rimtais kompromisais. Tačiau visai gali būti, kad netrukus šias problemas galima bus užmiršti – kaimynai iš rytų vykdo paskutinius savo ultramobilios gitaros tobulinimo darbus ir jau netrukus bus pasirengę nudžiuginti keliaujančius muzikantus.
„Jammy Guitar“ ultramobili gitara
„Jammy Guitar“ ultramobili gitara / V.Neverausko / 15min nuotr.

Iškart tenka pripažinti, kad „Jammy Guitar“, ar bent jau dabartinė jos versija, tikrai nebus tinkama groti koncertuose, tačiau „jaminimui“, kaip kad ir sako jos pavadinimas, ji bus tinkama idealiai – atsivežkite pas draugus, susimontuokite per dvi minutes ir... pirmyn.

Savaime suprantama, mobilumas yra pagrindinis šios gitaros privalumas –visa išardyta ji telpa į labai nedidelę dėžutę, kuri, atrodytų, būtų labiau tinkama fleitai. Bet tai dar ne viskas: gitara yra ir itin universali.

Viena vertus, ja galima naudotis kaip paprasta elektrine gitara – laidas, stiprintuvas, muzika ir jokių nesąmonių. Kita vertus, ji siūlo ir daug papildomų galimybių: norite groti tiesiai į ausines? Jokių problemų ir jokių tarpinių priemonių – ausinių kištukas jungiamas tiesiai į tam skirtą gitaros lizdą. Norite jungti prie kompiuterio? Prašom – kad ir USB lizdu, kuris yra gitaroje. Norite gitarą naudoti kaip MIDI valdiklį muzikos kūrimo programoms? Taip pat niekas netrukdo.

Kūrėjai žada, kad su šiuo instrumentu galima naudoti pačias įvairiausias grojimo technikas, kurios naudojamos ir su tikromis gitaromis, o gautas rezultatas nesiskirs nuo tradicinės elektrinės gitaros išgaunamų garsų. Maža to, gitarai sukurta ir speciali programėlė, kuri leidžia modeliuoti praktiškai bet kokią norimą pedalų kombinaciją.

VIDEO: Jammy – Your future legendary guitar

Akivaizdus į akis krentantis trūkumas – ši gitara veikiausiai nebus tinkama solo partijoms, kur daugiausiai dėmesio skiriama aukštesniems skirsniams ir stygų tempimui (bet ties grifo viduriu ir tempimą galima atlikti sėkmingai). Be to, 17 colių ilgio grife yra tik 15 skirsnių, o tai reiškia, kad teks arba atsargiai rinktis, ką norite groti, arba pademonstruoti išradingumą ir gitaros valdymo virtuoziškumą.

Na, ir apskritai, nors stygų įtempimas ant grifo yra reguliuojamas, jis nedaro jokios įtakos užgautos stygos generuojamam dažniui – tai yra bemaž kosmetinė funkcija, skirta grynai muzikanto patogumui ir realumo jausmui išlaikyti. Tai, kad gitaros korpusas yra plastikinis, gali smarkiai nuvilti ir atbaidyti tradicinius instrumentus gerbiančius gitaristus. Matyt, esama ir kitų trūkumų – patys kūrėjai apie tai nelabai norėjo daugžodžiauti, tačiau žada, kad iki metų vidurio jie bus pašalinti ir jie galės pirkėjams pasiūlyti (beveik) tikrą ultramobilią gitarą už maždaug 400 eurų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius