Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis daugiau Lietuvos įmonių susiduria su didelio duomenų kiekio apdorojimo iššūkiais

Pasaulyje eksponentiškai didėjantys informacijos kiekiai kelia klausimų verslui ir viešojo sektoriaus organizacijoms – kaip greitai apdoroti itin didelius informacijos kiekius.
Superkompiuterio pristatymo akimirka
Superkompiuterio pristatymo akimirka / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Su šia vadinamąja „Big Data“ problema susiduria ir vis daugiau Lietuvos įmonių ir organizacijų, kurios siekdamos efektyviai panaudoti turimą informaciją turės rasti sprendimus, kaip apdoroti ir analizuoti didelius duomenų kiekius.

„Labai didelių duomenų kiekių valdymas – ne tik iššūkis, tačiau ir galimybė. Analizuojant ir suprantant įmonės duomenis galima pasiekti konkurencinių pranašumų – numatyti tendencijas, įvertinti klientų nuotaikas realiu laiku ir priimti teisingus verslo sprendimus. Svarbu pastebėti, kad „Big Data“ skirtingoms veikloms reiškia skirtingus dalykus, pavyzdžiui, mažmeninei prekybai – sąskaitų duomenys, viešajam sektoriui – istoriniai gyventojų duomenys ir panašiai“, – teigė pasaulinės verslo programinės įrangos SAP Pardavimo plėtros skyriaus vadovas Viktoras Dzindzeleta.

Bendrovės „Sybase“ JAV atlikta apklausa parodė, kad trims ketvirtadaliams apklaustų vadovų „Big Data“ yra daugiau galimybė nei iššūkis ir tik ketvirtadaliui – atvirkščiai. Tyrimas parodė, kad informacijos valdymas jau yra ne vien IT specialistų, tačiau ir įmonės vadovų prioritetas.

Apklausti vadovai taip pat nurodė, kad „sunkių“ duomenų valdymas pirmiausia jiems reiškia pagerėjusį verslo operacijų efektyvumą (59 proc.), padidėjusius pardavimus (54 proc.), sumažėjusias IT išlaidas (50 proc.).

Apie „Big Data“ iššūkius, sprendimus ir tendencijas bus kalbama balandžio 11 dieną, ketvirtadienį, vyksiančiame viename didžiausių šių metų IT renginių Lietuvoje – „SAP Innovation Forum“. Šiemet SAP organizuojamas nemokamas renginys yra skirtas duomenų apdorojimui, analitikai ir sprendimams įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius