-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visų laikų didžiausia vagystė Islandijoje – kriptovaliutų karštinės pasekmė

Islandijos policija tiria didžiausią vagystę šalies istorijoje – pareigūnai suėmė 11 asmenų, kurie per keturis atskirus atvejus sugebėjo pagrobti net 600 kriptovaliutų kasimui skirtų kompiuterių, rašo „Ars Technica“.
Kriptovaliutų ferma
Kriptovaliutų ferma / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keturi atskiri vagystės epizodai įvyko nuo 2017 m. gruodžio iki 2018 m. sausio. Kompiuteriai buvo pavogti iš skirtingų Islandijos duomenų centrų.

Nors 11 suimtųjų Reykjaneso apygardos teismo sprendimu bylos nagrinėjimo metu gyvens už grotų, specializuoti kompiuteriai, kurių vertė yra apie 1,6 mln. eurų, vis dar nesurasti.

„Tai yra iki šiol nematyto masto vagystė. Visi įrodymai rodo, jog tai buvo labai gerai organizuotas nusikaltimas“, - sakė pietvakarinio Reykjaneso pusiasalio policijos komisaras Olafuras Helgi Kjartanssonas. Šiame pusiasalyje įvykdyti du atskiri šio nusikaltimo epizodai.

Įvertinus tai, kad dėl gerai išvystytos geoterminės energetikos lyginant su kitomis Europos valstybėmis elektros energija Islandijoje yra santykinai pigi, kriptovaliutų kasimas šioje valstybėje su 300 000 gyventojų yra itin populiarus užsiėmimas. Manoma, kad dar šiemet energijos sąnaudos kriptovaliutų kasimui Islandijoje viršys visas kitas gyventojų elektros energijos sąnaudas kartu sudėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius