Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žadama, kad „OnePlus 7 Pro“ ekranas bus revoliucinis

Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojo „OnePlus“ vadovas Pete'as Lau, išskirtiniame interviu leidiniui „The Verge“ patvirtino kai kuriuos gandus apie naujausius, dar nepristatytus savo įmonės gaminius.
„OnePlus“ vadovas Pete'as Lau pristatinėja „OnePlus 5“ telefonus
„OnePlus“ vadovas Pete'as Lau pristatinėja „OnePlus 5“ telefonus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Esminė ir strateginė naujovė – kad bus pristatytas ne tik flagmanas „OnePlus 7“, bet ir „superflagmanas“ „OnePlus 7 Pro“ su kur kas geresniu ekranu ir 5G ryšio palaikymo galimybe. Nors apie kainas kol kas dar nekalbama, jau galima tikėtis, kad „Pro“ versija kainuos panašiai, kaip ir naujausi „Samsung“, „Huawei“ ir „Apple“ flagmanai. Tai bus pats drąsiausias ir tiesiausias „OnePlus“ bandymas pakovoti aukščiausioje išmaniųjų telefonų lygoje – įmonę to imtis padrąsino aukštesnių techninių charakteristikų ir brangesnio „OnePlus 6T McLaren edition“ įrenginio sėkmė.

Pagrindiniu būsimojo įrenginių pristatymo akcentu bus ekranas. Anot P.Lau, šįkart išlaidos ekranui bus bent triskart didesnės nei bet kuriam ankstesnio modelio įrenginiui, ir tikimasi, kad naujoji ekrano matrica „pateiks naują greito ir sklandaus judesio sampratą“ ir iškels kartelę visiems išmaniųjų telefonų ekranams. „Kai pats pirmąkart pamačiau tą ekraną, buvau priblokštas“, – sakė P.Lau.

Tiesa, be emocinių naujojo ekrano kokybės vertinimų įmonės vadovas daugiau nieko neatskleidė – nei kokia ekrano technologija, nei koks gamintojas. Kita vertus, sklando gandai apie naujus 90 Hz skleistinės ekranus: tie patys gandų skleidėjai skelbia apie iki šiol neregėtą judesio sklandumą.

Iki šiol didesne nei standartine 60 Hz ekrano skleistine galėjo girtis tik specifiškai žaidėjams skirti įrenginiai: „Razer Phone“ pirmasis ir antrasis modeliai su 120 Hz skleistine ir „Asus ROG Phone“ su 90 Hz skleistine. Visais šiais atvejais teigiama, kad didesnė ekrano skleistinė reiškia dažnesnį kadrų keitimą. Pvz., 90 Hz reiškia 90 kadrų per sekundę. Ir tai, esą, turėtų reikšti, kad ekrane matomas judesys yra sklandesnis. „Razer“ ir „Asus“ didesnį skleistinės dažnį įjungia tik žaidžiant žaidimus, tačiau ekrano „pagreitinimas“ visoms aplinkybėms taip pat gali būti naudingas, kaip kad įrodė „Apple“ su 120 Hz „iPad Pro“ planšetiniu kompiuteriu. „Apple ProMotion“ kintamos kadrų per sekundę kiekio sistema nešvaisto sistemos energijos 120 kartų per sekundę atnaujindama visiškai statinį ekraną, ir tikėtina, kad jeigu „OnePlus“ pradės naudoti 90 Hz ekraną, tai su juo bus naudojama kokia nors panaši dinaminio kadravimo sistema.

Prognozuojama, kad naujasis, paprastasis „OnePlus 7“ bus brangesnis už „OnePlus 6T“, kuris savo ruožtu buvo brangesnis už savo pirmtaką, todėl priešais P.Lau stovi labai sudėtinga užduotis: įtikinti lojalius „OnePlus“ gerbėjus, kad net ir po šio kainos šuolio vis dar verta rinktis „OnePlus“. Mat tų lojaliųjų gerbėjų būrys susidarė būtent dėl to, kad „OnePlus“ veiklos pradžioje pateikdavo save kaip „flagmanų žudikus“, kurie geriausių pasaulyje telefonų technines specifikacijas pateikdavo už gerokai mažesnę kainą nei konkurentai. Dabar gi kainos pranašumas sparčiai nyksta.

Kita vertus, sėkmingas tokios strategijos taikymas nebūtų didelė naujovė: „Huawei“ kadaise taip pat siūlė flagmanus, kurie buvo gerokai pigesni nei konkurentų, tačiau vėliau pradėjo sparčiai auginti kainas. Bet jų populiarumą užtikrino tai, kad pačių telefonų techninis pažangumas buvo auginamas greičiau už kainas – ir greičiau už konkurentų telefonų pažangumą. Todėl šiandien „Huawei P“ ir „Huawei Mate“ serijos įrenginiai kainuoja praktiškai tiek pat, kiek ir „Samsung“ flagmanai ar „iPhone“ išmanieji. Tiesa, šiuo atveju „OnePlus“ turi vieną didelį pranašumą prieš „Huawei“: nors įmonė iš Kinijos, bet amerikiečiai ją priima labai palankiai.

Bet šiuo atveju viskas priklauso ne nuo politinės situacijos, o nuo to, ar vartotojai „OnePlus 7 Pro“ ekranu susižavės taip pat, kaip juo žavisi P.Lau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius