-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvilgsnis į naują „Huawei P40 lite“: išmanus telefonas su perspektyva ar skambinantis fotoaparatas?

„Huawei“ P40 serija pasirodė ne pačiu geriausiu laiku. Turiu omeny ne tik karantiną, trikdantį „Huawei AppGallery“ vystymą. Sparčiai populiarėjęs gamintojas atsidūrė dvigubuose spąstuose.
Huawei P40 lite
Huawei P40 lite / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Taip, daugelis tikrai žino, kad P40 serijos telefonai neturi „Google“ programėlių parduotuvės (čia vis tie ekonominiai karai, kurie, panašu, netrukus išsikvėps). Vietoje jos „Huawei“ siūlo „AppGallery“ – kinišką programėlių parduotuvės ekvivalentą.

Pasak gamintojų, „AppGallery“ veikia daugiau nei 170 šalių ir naudotojams siūlo per 50 tūkst. programėlių. Tačiau ten nėra daugybės programėlių, kurių reikia „suaugusiems“: „Smart-ID“, bankų. Tiesa, galima savo pageidaujamas programėles įrašyti į „Wish list“ (Pageidavimų sąrašą). Ir laukti, kol jos atsiras. Nėra padėties be išeities, tačiau toks supančiojimas erzina.

Nėra padėties be išeities, tačiau toks supančiojimas erzina.

„Facebook“, „Whatsapp“ ir kitas žinomas aplikacijas galima atsisiųsti tiesiai iš gamintojų. O „Google Maps“, kaip ir daugybės kitų programėlių, prie kurių esame pripratę, čia nėra – „AppGallery“ siūlo pakaitalus, prie kurių reikia pratintis iš naujo. „Cut cut“, „Maps me“ ir kitos programėlės reikalauja papildomo laiko. Bet ar išlepintas pasiūlos vartotojas noro gaišti?

Tiesa, iš platformos galima atsisiųsti sporto, imitacinių, veiksmo, vaidmenų žaidimų. Nuo „Nitro Nation Drag & Drift“ iki „World of Tanks“. Ką bebandžiau – žaidimus ar programėles, niekas nestrigo. „Kirin 810“ procesorius ir 6 GB operatyviosios (RAM) atminties tvarkingai atlieka savo darbą.

Mano subjektyvi išvada: „AppGallery“ siūlo daugybę programėlių, jų skaičius didėja, bet... didžioji dauguma man neaktualios. Gal kam kitam jos pravers? Todėl, ilgiau nekeiksnodamas šio svarbaus aspekto, pereisiu pre malonesnių dalykų. Nes „Huawei“ man – darbo įrankis. Tad pasižiūrėkime, ką šis aparatas daro gerai arba be priekaištų.

Skambinantis fotoaparatas

Taip, biudžetinis telefonas „Huawei P40 lite“ atrodo tikrai neblogai (lenkti ekrano kampai, kuriuos kai kas vadina „perlenkta lazda“), yra lengvas (183 g) ir patogus vartoti (jei kalbame ne apie programėles). Ir kaina – mažesnė nei 300 Eur – kai ką gali ir nudžiuginti. Kita vertus, skirtingai ne daugelyje „lite“ klasės telefonų (turiu omeny ir konkurentus), mažiau jaučiasi plastmasė.

Mątant logiškai, jei jūsų šeima yra „Huawei“ vartotoja, toks biudžetinis (ir gražus) telefonas tiks vaikui, kuriam nereikia pervedinėti pinigų ir jei norite apriboti jo bendravimą socialiniuose tinkluose (nes ne taip patogu, kaip senesniuose „Huawei“, nebent jam aktualiausias TikTok).

Taigi ryškėja tikslinė grupė – paauglys iki 16 metų. Šiai grupei be aukščiau aptartų dalykų svarbūs dar keli.

Spalvų pasirinkimas. Matricą, kurioje įmontuota keturių lęšių kamera, pirkėjai gali rinktis iš sakurų rožinės, intensyvios žalios bei juodos.

Įkrova. „HUAWEI SuperCharge“ technologija (iki 40 W) ir 4200 mAh baterija – tikrai atitinka ar net pranoksta lūkesčius.

Fotografavimas. Šiam procesui skyriau daugiausiai laiko. Trumpai pasakysiu, kad specialiai lyginau du skirtingos klasės telefonus: „Huawei P30“ ir „Huawei P40 lite“. Antrasis tarsi žemesnės klasės, bet juk naujesnės kartos. Tad buvo įdomu patirti, ar keturakė (galinė) kamera geresnė už triakę P30.

Pirmasis skirtumas P30 naudai – skaitmeninis priartinimas, jo galimybės žymiai didesnės. Todėl, bandydamas kameras „zoom“ režimu, naudojau tik x6 priartinimą, kad vaizdo kokybę lygintume panašiomis aplinkybėmis.

P40 lite gamintojai pabrėžia naktinei fotografijai skirtą specialų „Super Night Mode“ režimą, kuris į pagalbą pasitelkia dirbtinio intelekto valdomą ilgą vaizdo išlaikymą. Šis režimas leidžia naktį, kai yra mažai natūralios šviesos, įamžinti itin kokybiškus kadrus.

Pabandžiau, kameros fotografuoja skirtingai, bet nugalėtoją išaiškinti sunku. Tieisog P40 lite algoritmas naktinį vaizdą labiau pašviesina, o P30 palieka aštresnius šešėlius.

Tuo pačiu ar bent labai panašiu rakursu ir esant panašim apšvietimui darytas nuotraukas sudėjau į galeriją. Nuotraukas dariau bėgdamas Varnikų pažintiniu taku. Žodžiu, elgiausi kaip vidutinis statistinis vartotojas. Koliažuose pirmiau matote P40 lite, o vėliau P30 darytą nuotrauką. Na, kokia išvada peršasi jums?

Išvada. „Huawei P40 lite“ kaip telefonas yra blogesnis, nei ankstesnės kartos giminaičiai, turėję „Google“ sąsają.

Tačiau kaip fotoaparatas jis puikus – kai kur net sugebėjo pranokti aukštesnės klasės P30 (filtrai buvo išjungti). Silpniau P40 lite pasirodė ten, kur reikia gerokai pritraukti vaizdą, bet iš esmės fotografuoja puikiai net ne profesionalo rankose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius