Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl programišių atakos sumenko virtualios valiutos bitkoino vertė

Programišiams užpuolus interneto tarnybą, kurioje atliekami sandoriai virtualia bitkoino (angl. bitcoin) valiuta, jos vertė sumažėjo, skelbia BBC.
Virtualios valiutos bitkoino logotipas
Virtualios valiutos bitkoino logotipas / Bitcoin.org nuotr.

Programišiai vykdė „DDoS“ (angl. distributed denial of service) ataką prieš tarnybą „MTGox“, kurioje atliekama dauguma sandorių bitkoino valiuta. Tarnybai bandant atremti milžinišką užklausų kiekį jos veikla sulėtėjo, o banką atstojanti svetainė „Instawallet“ (čia žmonės laiko savo bitkoinus) apskritai neveikė.

Dar praėjusią savaitę bitkoino vertė siekė maždaug 90 dolerių, o šią savaitę pasiekė 142 dolerius už vieną. Tačiau prasidėjus programišių atakoms ir į svetainę plūstant prekiautojams, svetainės darbas pradėjo strigti, sandoriai vėlavo, o šios valiutos vertė sumenko iki maždaug 120 dolerių už vieną.

„MTGox“ atstovai svarsto, kad programišiai galėjo užpulti tarnybą siekdami pasipelnyti: kol valiutos vertė buvo didelė jie suskubo ją parduoti, o po užpuolimo vertei sumažėjus vėl ją supirko ir laukė kito „piko“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius