-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbas, kokio pavydės visi: kaip uždirbti pinigus iš kompiuterinių žaidimų?

Skaitant istorijas apie jaunuolius, kurie žaisdami kompiuterinius žaidimus uždirba įspūdingas sumas, ne vienam varva seilės. Kaip jie tai pasiekia? IT ir telekomunikacijų bendrovės „Telia“ ekspertai kartu su žaidimų kultūros renginio „GameOn“ organizatoriais atskleidžia sėkmės receptą.
„GameOn 2016“ akimirka
„GameOn 2016“ akimirka / Organizatorių nuotr.

Žaidimas turi patikti

„Pirmasis ir svarbiausias sprendimas, kurį turi priimti kiekvienas žaidėjas, yra žaidimo rūšies ir paties žaidimo išsirinkimas. Žinokite, ko siekiate ir kur galite būti stipriausi. O svarbiausia, ypač jei tai taps jūsų darbu, išsirinktas žaidimas jums turi patikti. Antraip tik bergždžiai kankinsitės“, – teigė „Telia“ komercijos ir produktų vadovas Robertas Žudys.

Šiuo metu populiarūs žaidimai, kurių turnyrai surenka įspūdingiausius prizinius fondus, yra „Dota 2“, „League of Legends“, „Smite“, „Call of Duty: Infinite Warfare“, „Counter-Strike: Global Offensive“, „Halo 5: Guardians“, „Hearthstone: Heroes of WarCraft“. Pasidomėkite, kaip jie žaidžiami, ir jei kuris nors pasirodys prie širdies – siekite aukštumų. Vaisiai ten išties saldūs.

Visgi rengiami ir daugybės kitų žaidimų turnyrai, nuo „FIFA 2017“ iki „Street Fighter V“ ar net „Play! Pokemon“, taigi kad ir ką išsirinksite, turėsite kur pademonstruoti savo sugebėjimus.

Geram žaidėjui – gera įranga

Kai nuspręsite, kokį žaidimą ketinate įvaldyti, jį įsigykite ir pasirūpinkite reikalinga technika. Jei jį patogiausia žaisti naudojant konsolę – nusipirkite ją, jei tinka asmeninis kompiuteris – pasidomėkite jam keliamais reikalavimais.

Patartina rinktis galingesnį kompiuterį nei reikalauja žaidimas, kadangi po metų-kitų gali būti išleisti žaidimo atnaujinimai ar naujos versijos, kurioms jau reikės stipresnės „geležies“.

„Ne mažiau svarbu išsirinkti kokybišką interneto ryšį, kadangi žaidžiant tinkle nuo jo neretai daug priklauso. Minimalus vėlinimo laikas ir didelė sparta – pagrindiniai reikalavimai, kuriuos išpildo „Telia“ siūlomi šviesolaidinio interneto planai“, – teigė R. Žudys. Beje, žaidėjams „Telia“ turi specialų pasiūlymą – 1 Gbps interneto planą su galingu kompiuteriu už ypatingą kainą.

Mažais žingsneliais pergalės link

Žaisti pradėkite nuo lengviausio lygio. Tai padės įvaldyti žaidimo techniką ir įprasti prie jo valdymo. Kai esamas lygis pasirodys per lengvas, rinkitės sunkesnį. Tačiau neskubėkite: kuo geriau įvaldysite esamą lygį, tuo lengviau bus sekančiame.

Skirkite žaidimui tiek laiko, kiek galite, bet neaukokite jam visko. Neverta dėl žaidimo mesti mokyklos ar tuo labiau darbo. Bent jau tol, kol iš šios veiklos neuždirbate apčiuopiamų pajamų.

Ilgainiui žaidimas gali pabosti ar imti erzinti – tuomet pasidarykite pertrauką. Pailsėkite kelias dienas ar savaitę ir, kai vėl pasiilgsite to, ką darėte, sugrįžkite. Jei ir toliau nesiseks, grįžkite prie ankstesnio lygio. Galbūt dar ne viską išmokote arba trūksta įgūdžių?

Patirties ir naujų sugebėjimų galite išmokti ne tik žaisdami, bet ir stebėdami kitus žaidėjus: įsijunkite internetines turnyrų transliacijas ar įrašytus žaidimus.

Jei tą patį žaidimą žaidžia ir jūsų draugai, mokykitės kartu su jais. Taip bus ir linksmiau, ir mažiau susierzinsite pralaimėję. Kuo daugiau praktikuositės, tuo geresniu žaidėju tapsite.

Tiesos akimirka

Jei jaučiatės pakankamai patyręs, junkitės prie bendrų žaidimo serverių: tada ir sužinosite, kiek jums pavyko išmokti ir kur dar galite tobulėti.

„Kaip ir kitur internete, kompiuteriniuose žaidimuose didelę svarbą turi etiketas. Būkite draugiškas, nesikeikite, o jei supyksite – neišliekite savo emocijų ant kitų žaidėjų. Kaip ir jūs, jie čia susirinko gerai praleisti laiką“, – teigė R. Žudys.

Beveik visi profesionalūs žaidėjai priklauso tam tikroms bendruomenėms: žaidžia komandose, diskutuoja interneto forumuose ir kt. Atraskite sau patinkančią komandą arba sukurkite savo – svarbiausia, kad turėtumėte su kuo tobulėti.

Ir dar sykį: praktika, įgūdžiai, mokymasis. Kuo daugiau laiko praleisite su žaidimu, kuo geriau jį valdysite, tuo geriau jums seksis. Tolesnis kelias – internetiniai turnyrai, pagarbos užsitarnavimas ir didžiosios arenos su dešimtimis tūkstančių žiūrovų.

Beje, jei jums patinka aplinkinių dėmesys, išgarsėti žaidėjų bendruomenėje galite ir tiesiogiai transliuodamas savo žaidimų sesijas tokiose platformose kaip „Twitch“ ar „YouTube“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius