Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje rinksis pasaulio žaidimų kūrėjų elitas

Lapkričio 2–3 d. Vilnius taps žaidimų kultūros sostine. Didžiausias Baltijos šalyse žaidimų kultūros konventas „GameOn“ kvies ne tik artimiau susipažinti su žaidimų industrija, bet ir pabendrauti su šių dienų žaidimų kultūros žvaigždėmis, rašoma pranešime spaudai.
Žaidimų paroda „GameOn 2016“
Parodos akimirka / "Copictures" nuotr.

Tradicinėje „GameOn“ ir Lietuvos žaidimų studijos „Nordcurrent“ organizuojamoje konferencijoje pranešimus skaitys pripažinti žaidimų kūrėjai iš viso pasaulio, įžvalgomis ir naujausiais tyrimais dalinsis mokslininkai ir ekonomistai.

Konferenciją sudarys dvi dalys. Pirmoji bus skirta žaidimų kūrėjams – tiems, kurie jau kuria ar svajoja sukurti savo žaidimą. Antrojoje, pavadintoje „Žaidžia visi“, laukiami visi žaidimų kultūros entuziastai ir netgi šiai kultūrai priešiškai nusiteikę asmenys. Antrojoje dalyje bus kalbama apie žaidimų pritaikymą švietime, versle ir moksle.

Šiuometinės žaidimų kūrėjų konferencijos lankytojų laukia šios srities profesionalų desantas. Kūrėjus įkvėpti bandys Rami Ismailas, kurio nepriklausoma studija „Vlambeer“ pasauliui padovanojo tokius žaidimus kaip „Nuclear Throne“, „Ridiculous Fishing“, „Super Crate Box“ ir „Serious Sam: The Random Encounter“. Šis kūrėjas jau yra pelnęs ne vieną prestižinį industrijos apdovanojimą ir yra puikiai žinomas dėl savo įkvepiančių kalbų įvairiuose žaidimų industrijos renginiuose visame pasaulyje.

Žaidimų kūrėjams skirtoje scenoje šiemet pasirodys ir svečių iš Šveicarijos. Šveicarijos žaidimų kūrėjų asociacijos valdybos narė Philomena Schwab įkūrė savo nepriklausomą žaidimų kūrimo studiją „Stray Fawn Studio“, kuri neseniai išleido savo pirmąjį ir itin sėkmingą žaidimą „Niche“. P.Schwab dalinsis savo patirtimi kuriant virtualias bendruomenes ir pasidalins paslaptimis, kaip užmegzti ryšį su savo žaidėjais.

Savo patirtimi su kitais kūrėjais dalinsis ir lietuvis Andrius Balčiūnas, „Fox3D“ kompanijos meno direktorius, kuris papasakos apie savo vargus kuriant 3D grafiką naujosios kartos žaidimams.

„GameOn“ renginio konferencijos „Žaidžia Visi“ dalyje taip pat netrūks žymių vardų. Savo dalyvavimą konferencijoje jau patvirtino Johanna Pirker, kuri, tyrinėdama virtualios realybės technologijas, Masačusetso technologijos institute 2012 metais įgijo daktarės laipsnį. Ji taip pat buvo įtraukta į „Forbes 30 Under 30“ įtakingiausių pasaulio mokslininkų sąrašą. Johanna Pirker konferencijoje pristatys savo eksperimentą, kurio metu jai teko susipažinti su įvairiausių pasaulio šalių kuriamais žaidimais ir jų kultūrine diversija.

Tarp „Žaidžia Visi“ konferencijos pranešėjų – ir Leszekas Szczepanskis iš „Guerrilla Games“ studijos. Jam teko dirbti su tokiais žaidimais kaip „Killzone: Shadow Fall“ ir „Horizon: Zero Dawn“. Iš Lenkijos kilęs žaidimų kūrėjas pasidalins savo kasdieniais išgyvenimais kuriant aukščiausios klasės žaidimus ten, kur jų niekas nekuria.

Tsahi Libermanno, svečio iš Izraelio, pranešimas turėtų ypač patikti tėvams. Savo pranešimo metu šis žaidimų industrijos veteranas, kuris vadovauja didžiausiai Izraelio žaidimų kūrimo mokyklai, apžvelgs žaidimus, kurie padeda malšinti konfliktus.

Organizatoriai žada pranešėjų sąrašas netrukus pasipildys dar keletu visame pasaulyje garsių ir pripažintų vardų. Pasaulinėms žvaigždėms kompaniją scenoje palaikys profesionalai iš Lietuvos. Jei norite prisidėti prie konferencijos pranešėjų sąrašo, galite pasiūlyti savo temą.

Bilietus į konferenciją ir kitus „GameOn“ renginius platina „Tiketa“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius