-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Per savaitgalį Lietuvoje buvo sukurti 105 žaidimai

Dar vieni metai, dar vienas rekordas – tai jau tapo žaidimų kūrėjų renginio „LT Game Jam“ tradicija. Praėjusį savaitgalį įvykusio žaidimų kūrimo maratono dalyviai per 48 valandas sukūrė net 105 žaidimų projektus ir taip pagerino pernykštį rezultatą.
„LT Game Jam 2018“
„LT Game Jam 2018“ / Manto Puidos nuotr.

Šiemet renginys vyko penkiuose Lietuvos miestuose, kuriuose užsiregistravo net 514 dalyvių, kuriančių žaidimus pagal visiems bendrą renginio temą - „Transmission“ (angl. – perdavimas). Prie Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių kūrėjų šiemet prisijungę panevėžiečiai savo debiutą pažymėjo trimis žaidimų projektais – „Satellite“, „Square Transmission“ ir „Transmit Not“. Visi šie žaidimai buvo sukurti naudojantis „Unity“ žaidimų varikliuku - populiariausiu žaidimų kūrimo įrankiu renginyje.

Pasak renginio organizatorių, nors renginyje sudalyvavo kiek mažiau dalyvių nei pernai, tačiau internetu transliaciją stebėjo rekordinis skaičius žiūrovų.

„Visą savaitgalį renginio procesą iš Vilniaus tiesiogiai transliavo organizacija „Trys Kubai“, o į žaidimo kūrimo procesą panoro pažiūrėti daugiau nei 13 000 unikalių žiūrovų iš visos Lietuvos. Tai išties įspūdingas skaičius!“ – džiaugėsi Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos vadovas Gediminas Tarasevičius.

Vieni iš renginio rėmėjų, žaidimų leidėjai „Game Insight“, taip pat liko nustebinti susidomėjimo šiuometiniu renginiu.

„Mes labai džiaugiamės, kad renginyje pavyko sukurti nevaržomą ir įtraukiančią aplinką, kurioje galėjo dirbti žmonės, žaidimus pavertę savo didžiausia gyvenimo aistra. Svarbiausia, kad šiais metais renginyje dalyvavo labai daug merginų, tikimės, kad jų tokio pobūdžio dirbtuvėse ilgainiui tik daugės“, – sakė „Game Insight“ renginių koordinatorė Raminta Vasiliauskienė.

Visus „LT Game Jam“ renginyje sukurtų žaidimų projektus galite rasti šioje svetainėje.

VIDEO: KTU | LT Game Jam 2018

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius