Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksinis Indijos trikampis: nuo šventų žiurkių iki galimybės pasijusti klajokliu

Auksinis Indijos trikampis – turistų pamėgtas maršrutas, sostinę Delį jungiantis su Agros bei Džaipuro miestais. Norint apžiūrėti visas žymiojo turo įžymybes prireiks dviejų savaičių atostogų, per kurias akys nuo raibs nuo kontrastingo šalies grožio. Šįkart susipažinkite penkiomis ryškiausiomis šio maršruto stotelėmis.
Varanasis
Varanasis / Fotolia nuotr.

1. Į šventąjį Varanasį – nuplauti nuodėmių

Varanasis – šventasis Indijos miestas, į kurį atlikti įvairiausių religinių apeigų plūsta ir patys indai, ir hinduizmu susidomėję keliautojai iš viso pasaulio. Be nesuskaičiuojamos gausybės šventyklų, piligrimų traukos centrui sakralumo suteikia ir pro jį tekanti Gangos upė.

Nors vietiniai tvirtai tiki, jog jos vanduo nuplauna visas nuodėmes, maudytis čia nepatariame – upė itin užteršta.

Kad ir kaip sužavės Varanasyje skambančios religinės giesmės bei ore tvyrantis smilkalų kvapas, užsukite į netoliese įsikūrusią istorinę Sarnathą – manoma, kad čia plytinčiame Mrigadavos parke Buda paskelbė savo pirmąjį pamokslą.

Fotolia nuotr./Varanasis
Fotolia nuotr./Varanasis

2. Brangakmeniais padabinta tvirtovė

Agros fortas – viena iš dviejų pusantro milijono gyventojų priglaudusio miesto įžymybė. XIV amžiuje iškilęs pastatas pirmiausia sužavi savo dydžiu: sienos siekia 21 metro aukštį, o perimetras – net 2,4 kilometro! Milžiniškas statinys glaudžia skirtingų kultūrų architektūros prieskonius – tvirtovė papuošta įmantriais piešiniais ir brangakmeniais. Labiau nei įspūdingas fortas mieste užburia tik Tadžmahalas. XVII amžiuje kaip mauzoliejus valdovo žmonai iškilęs marmurinis pastatas tapo Indijos vizitine kortele, kurią geriausia stebėti anksti ryte arba saulei leidžiantis.

123rf.com nuotr./Tadžmachalas, Indija
123rf.com nuotr./Tadžmahalas, Indija

3. Džaipūre – maldos su beždžionėlėmis

Mėgstate nedideles beždžiones? Galybę jų sutiksite netoli Džaipūro įsikūrusiame Galta Ji šventyklų komplekse, kuriame karaliauja šie mieli ir labai smalsūs gyvūnai. Apleistose šventovėse apsigyvenę padarėliai dabar iš jų ramybę trikdančių turistų laukia duoklės – kekės bananų.

Sugrįžę į Džaipūrą neskubėkite į viešbutį, kadangi ir šiame mieste netrūksta puikių vaizdų. Vienas tokių – Hawa Mahal rūmai. Iš prabangaus smiltainio fasado žvelgia beveik tūkstantis langų, kurie buvo suformuoti tam, kad kilmingos moterys galėtų stebėti gatvėje vykstančius paradus, tačiau pačios išliktų nematomos.

4. Laimę nešančios baltos žiurkės

Manote, kad maldos namai, kuriuose zuja tuntai beždžionių, gana ekstremalu? Tuomet giliau įkvėpkite, kadangi vienoje iš paskutinių Auksinio Indijos trikampio stotelių Bikanere laukia žiurkių šventykla. Čia keli tūkstančiai graužikų laisvai šmirinėja kieme, grindimis bei altoriais, o pamaldžiausieji gyventojai skuba jiems atnešti pieno ir kitų gardumynų. Nors mes šiuos gyvūnus pažįstame kaip platinančius ligas kenkėjus, čia šventomis laikomos žiurkės neagresyvios.

Beje, jei lankydamiesi šventykloje išvysite baltą graužikę, žinokite, jog tai – labai geras ženklas.

Fotolia nuotr./Žiurkių šventykla
Fotolia nuotr./Žiurkių šventykla

5. Rami dykuma, kurioje knibždėte knibžda gyvybė

Po ilgos kelionės niekada nenutylančiuose Indijos miestuose, Radžistano regione plytinti Taro dykuma – tikra palaima. 45 hektarus užimančiame smėlynų plote galima pasijusti tikrų tikriausiu klajokliu: čia suteikiama galimybė ne tik keliauti užsiropštus ant kupranugario, bet ir mėgautis ramybe miegant patogioje palapinėje. Beje, čia išvysite ne tik skirtingo dydžio kopomis nusėtą kraštovaizdį, bet ir turtingą gyvūniją – auksines lapes, karakalus bei galingus erelius.

Fotolia nuotr./Taro dykuma Radžastane
Fotolia nuotr./Taro dykuma Radžastane

Egzotinių kelionių į Indiją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius