Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionės ieškantiems saugumo: 5 taikiausios pasaulio šalys

Pasaulis darosi vis neramesnis, tad keliaudami pradedame atsižvelgti ne tik į lankytinų objektų grožį, bet ir į saugumo faktorių. Kol į kai kurias Azijos ar Afrikos šalis vykti griežtai nerekomenduojama, Ekonomikos ir taikos institutas paskelbė taikiausių pasaulio valstybių indeksą.
Mėlynieji kalnai Australijoje
Mėlynieji kalnai Australijoje / 123rf.com nuotr.

Lengviau atsikvėpkite ir drąsiai kraukitės lagaminą – čia reikės rūpintis tik tuo, kaip suspėti aplankyti visas gražiausias šalies vietas.  

1. Australijoje reikia bijoti tik karščio

Devintą vietą saugiausių pasaulio šalių sąrašuose užimanti Australija dažnai tituluojama geriausia gyventi pasaulio valstybe. Čia politinė sistema stabili, o nusikalstamumo lygis itin žemas, tad bijoti reikia nebent dykumų karščio ar laukinių gyvūnų.

Dėl šio nedidelio pavojaus neverta užsibūti didmiesčiuose, tad būtinai aplankykite Žydrųjų kalnų nacionalinis parką. Taip pavadintas dėl melsvos miglos, kurią sukuria galybė eukalipto medžių, 664 tūkst. akrų plotą užimantis draustinis talpina gilius tarpeklius, sraunius krioklius bei aborigenų išpaišytas uolas.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Butanas
Kelioniuakademija.lt nuotr./Butanas

2. Sunkiai pasiekiama laimingiausia pasaulio šalis

Nors Pietų Azija nėra pats draugiškiausias regionas, Kinijos ir Indijos apsupta Butano karalystė sugeba išlaikyti vienos saugiausių pasaulio valstybių vardą.

Laimingiausia pasaulio tauta vadinami butaniečiai labai religingi, tad nusikalsti prieš svetimšalius jiems net nekyla mintis – čia drąsiai važiuoja ir „solo“ keliautojos, ir šeimos su vaikais.

Svarbu žinoti, kad mažiau nei milijoną gyventojų turinti valstybė nepriima pavienių turistų, tad išvykas organizuojančios agentūros svečių saugumu pasirūpina visu šimtu procentų. O jiems belieka tyrinėti kvapą gniaužiančius Himalajų kalnus ir ant jų šlaitų įsikūrusias šventyklas.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Kanada
Kelioniuakademija.lt nuotr./Kanada

3. Nepabūgę šaltuko renkasi Kanadą

Didžiausiu Kanados siaubu keliautojai įvardija šaltį. Tai tiesa – didžioji JAV kaimynė daugiau turistų neturi kuo gąsdinti. Nieko keisto, kad ji pateko į saugiausiųjų šalių sąrašą.

Tiesa, lietuviams žemiau 20 laipsnių nukrentantis termometro stulpelis – anokia egzotika, o mandagieji kanadiečiai ledo luitus išnaudoja kaip medžiagą statyti barus ar gaminti skulptūras. Vis dėl to geriausia Kanadą lankyti šiltuoju metų laiku, kai galėsite grožėtis Niagaros kriokliu pilnu pajėgumu – stebėti su milžinišku trenksmu iš daugiau nei 50 metrų aukščio krentančius purslus.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Šampano baseinas Rotorua mieste
Kelioniuakademija.lt nuotr./Šampano baseinas Rotorua mieste

4. Naujojoje Zelandijoje – ramybė ir purvo vonios

Naujoji Zelandija saugumu lenkia net kaimyninę Australiją. Žinoma, nederėtų visų pinigų laikyti užpakalinėje kišenėje ar naktį vaikštinėti neapšviestais skersgatviais, tačiau įsitempti ir nekišti nosies iš viešbučio tikrai neverta.

Planuodami maršrutą, būtinai į jį įtraukite šiaurinėje šalies dalyje įsikūrusį Rotorua miestą. Jį supa galybė purvo vonių bei gydančių karštųjų versmių, kuriose atgausite ilgo skrydžio metu prarastas jėgas.

5. Geriausiame pasaulio mieste – kerintys vaizdai

Egzotiškoji Japonija taip pat pakliuvo į saugiausių valstybių dešimtuką, o jos sostinė Tokijas leidinio „Monocle“ duomenimis buvo išrinktas geriausiu miestu pasaulyje.

Nors kišenvagių pasitaiko visur, čia grėsme gali tapti tik pikti vietinių žvilgsniai, kurių sulauksite tuo atveju, jei viešajame transporte garsiai čepsėsite.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Fudži ugnikalnis ir sakura
Kelioniuakademija.lt nuotr./Fudži ugnikalnis ir sakura

Todėl nesijaudindami dėl saugumo nepamirškite aplankyti vieną įspūdingiausių šalies vietų – 3776 metrų aukščio aktyvų Fudži ugnikalnį, kurį geru galima matyti iš beveik bet kurio Tokijo taško.

Kelionių pasiūlymus į šias egzotines šalis rasite – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius