-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio kampeliai, kuriuose poilsiauja įžymybės

Paprastai rudens pradžia mus džiugina saulėtomis ir šiltomis dienomis, tačiau jau galime pajausti artėjančio šaltojo sezono apraiškas: rytai pasitinka su drėgme ir rūku, o vakarais vis dažniau norisi apsigaubti šiltesniu pledu. Dienos trumpėja ir sutema ateina kur kas anksčiau nei buvome įpratę vasaros vakarais. Laisvalaikį gamtoje po truputį keičia vakarai namuose, restoranuose, kino teatruose ar koncertų salėse.
Pasaulio kampeliai, kuriuose poilsiauja įžymybės
Pasaulio kampeliai, kuriuose poilsiauja įžymybės / Scanpix/123rf.com nuotr.

Jeigu esate tas žmogus, kuris labiau mėgsta saulę ir malonų brizą, o ne rudens lietų ir geliantį rytinį šaltuką, tikriausiai jau pradėjo mąstyti apie savo būsimas egzotines atostogas – juk pasaulyje gausu kampelių, kuriuose šiltas klimatas džiugina kone ištisus metus. Šiame straipsnyje norime pristatyti šalis, kurios puikiai tinka egzotiškoms atostogoms, ir papasakoti, kokios įžymybės renkasi šiose vietovėse praleisti savo laisvalaikį.

Dubajus, Jungtiniai Arabų Emyratai

Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Dubajuje
Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Dubajuje

Sparčiai tobulėjanti infrastruktūra, galybė aukštos klasės viešbučių bei restoranų, preciziška tvarka, pramogų gausa, purus paplūdimių smėliukas bei poreikis stebinti turistus, siūlant jiems dar neregėtų atrakcijų – toks yra Dubajus. O kur dar puikus klimatas! Ne veltui didžiausias Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) miestas kasmet pritraukia vis daugiau turistų. Garsenybės taip pat ne išimtis: Dubajuje atostogauti praleisti atvyko tokios įžymybės kaip Kim Kardashian, Tomas Cruise'as, Justinas Bieberis, Rita Ora, Nicole Scherzinger ir Beckhamų šeima.

Tiesa, dauguma jų rinkosi apsistoti Dubajaus vizitine kortele laikomame „Burdž al Arabo“ (Burj Al Arab) viešbutyje, kuris vietinių gyventojų vadinamas tiesiog „burės“ vardu. Šis viešbutis įvertintas net septyniomis žvaigždutėmis: prabangi fojė, kurioje trykšta fontanas, interjere gausu marmurinių puošybos elementų, šilko, aukso lakštais puoštų sienų. Aptarnavimas šiame ištaigiame viešbutyje pasižymi itin aukštu lygiu – apsistoti čia išgali tikrai ne kiekvienas, tačiau viešint Dubajuje būtų nuodėmė nenusifotografuoti „burės“ fone.

Shutterstock.com nuotr./Viešbutis Dubajuje
Shutterstock.com nuotr./Viešbutis Dubajuje

Šokantis fontanas, aukščiausias pasaulio dangoraižis „Burdž Chalifa“ (Burj Khalifa), dirbtinė Džumeiros (Jumeirah) sala, vandens pramogų parkai, sniego arena, Mėlynąja vėliava įvertinti paplūdimiai – veiklos Dubajuje tikrai nestinga. O labiausiai džiugina tai, jog klimatas rudens atostogoms čia puikus: spalio ar lapkričio mėnesiais termometro stulpelis, dienos metu, dažniausiai yra pašokęs iki 30 °C, o ir žiemos mėnesiais temperatūra beveik niekada nenusileidžia žemiau 23°C.

Tulumas, Meksika

Shutterstock.com nuotr./Tulumas
Shutterstock.com nuotr./Tulumas

Jeigu jūsų svajonių atostogos tokios, kurių metu galėtumėte suderinti poilsį paplūdimiuose su pažintinėmis ekskursijomis, Meksikoje esantis Tulumo (Tulum) miestas – išties šauni vieta. Šios vietovės apylinkės garsėja nepaprasto grožio Karibų jūros paplūdimiais, kurie įvardijami kaip vieni iš geriausių visoje Meksikoje. Taip pat, ant pakrantėje esančio aukšto skardžio, stūkso majų miesto griuvėsiai, menantys XIII–XV a. Tulumo miestą majai įkūrė jūros pakrantėje, tad nenuostabu, jog šioje vietoje stūksantis uostamiestis – labai svarbus objektas. Čia klestėjo prekyba, todėl archeologai šiose vietovėse iki šių dienų atranda labai netikėtų daiktų.

Pačioje archeologinėje zonoje įdomybių tikrai nestinga nestinga. Bene įspūdingiausias statinys – išlikusi Freskų šventykla (Temple of the Frescoes). Jos aukštis – 7,5 m. Turistų čia išties labai daug, todėl norintiems apžiūrėti majų palikimą rekomenduotina vykti anksti ryte – šiuo paros metu mažiausiai bruzdesio, todėl galima ramiai apžiūrėti archeologinę zoną.

Tulumo apylinkės taip pat garsėja jaukiais, bohemiškais viešbutukais. Juose atostogauti mėgsta tokios įžymybės, kaip Drew Barrymore, Richardas Gere'as, Reese Witherspoon, sportininkai Aaronas Rodgersas bei Danica Patrick.

Maldyvų salos

Shutterstock.com nuotr./Maldyvai
Shutterstock.com nuotr./Maldyvai

Balto smėlio paplūdimiai, smaragdinė jūra, palmių pavėsiai, kasdien maloniai kūną kutenanti saulė, po vandeniu slypintis magiškas koralų ir margaspalvių žuvų pasaulis, platus šviežių vaisių asortimentas ir puikūs viešbučiai – tai Maldyvų salos. Ne veltui jos jau daugelį metų vilioja keliautojus, trokštančius pabėgti nuo gyvenime vyraujančios rutinos ir pasilepinti idiliškomis poilsinėmis atostogomis.

Tokios įžymybės, kaip Cristiano Ronaldo, Ronanas Keatingas, Dannii Minogue Maldyvų salose – dažni svečiai. Atostogomis Maldyvuose mėgaujasi ir futbolininkas Fernando Torresas, dainininkė Katy Perry, Jungtinės Karalystės princas Williamas su žmona Kate Middeton ir daug kitų įžymių žmonių. Dauguma jų renkasi privačiose salose įkurtus kurortus.

Maldyvuose vyrauja tropinis – karštas ir drėgnas klimatas. Oficialiai yra skiriami du sezonai – sausasis (trunkantis nuo gruodžio iki balandžio mėn.) ir lietingasis (gegužės – lapkričio mėn.). Tačiau net ir drėgnojo sezono metu lietūs yra tropiniai – smarkūs, tačiau trumpi, todėl turizmas salose klesti ištisus metus.

Kosta Rika

123rf.com nuotr./Kosta Rikos paplūdimys
123rf.com nuotr./Kosta Rikos paplūdimys

Centrinėje Amerikoje įsikūrusi Kosta Rika – tai šalis, galinti pasigirti didžiule bioįvairove. Valstybės plotas kiek mažesnis nei Lietuvos, tačiau čia įkurti net 27 nacionaliniai parkai – siekiama išsaugoti laukinės gamtos lobyną: net tik fauną, bet ir tankius atogrąžų miškus, ugnikalnius, krištolo skaidrumo įlankas ir krioklius.

Tačiau tai dar ne viskas: Kosta Rika – viena iš pirmųjų valstybių pradėjusių plėtoti ekologinį turizmą, tai – pastaruoju metu sparčiai populiarėjanti turizmo atšaka, kuri yra orientuota į ekologiją: gamtos kampelių lankymą, stengiantis kuo mažiau paveikti natūralias vietovės sąlygas. Tokių kelionių metu stengiamasi atsisakyti plastiko gaminių, rūšiuoti šiukšles, vengti bereikalingos prabangos, o vietovę palikti tokią, kokia ji buvo prieš įžengiant keliautojams.

Žmogaus rankų beveik nepaliesta gamta bei ekoturizmo idėjos į Kostą Riką privilioja vis daugiau keliautojų, kuriems rūpi klimato kaita. Kosta Rikoje atostogauti atvyksta tokios įžymybės kaip fotomodelis Gisele Bündchen, Leonardo DiCaprio, Zacas Efronas, Mattas Damonas, tenisininkas Rafaelis Nadalis ir britų kulinarijos žvaigždė Jamie Oliveris.

Marakešas, Marokas

Shutterstock.com nuotr./Turgus Maroke
Shutterstock.com nuotr./Turgus Maroke

Marokas – dar viena, pastaraisiais metas itin populiarėjanti egzotiškų atostogų kryptis. Žmones vilioja „Tūkstančio ir vienos nakties“ pasakas primenanti aura: šurmuliuojančios turgavietės, spalvingos namų dekoracijos, prieskonių aromatas, o gamtos peizažai gniaužia kvapą: beribės dykumos ir dantytos kalnų viršūnės.

Itin daug keliautojų traukia į Marakešą – vieną iš keturių imperatoriškųjų Maroko miestų. Rytietiškais raštais padabinti pastatai, siaurų gatvelių labirintai, kuriuose triūsia įvairiausi amatininkai, virš stogų išnyrantys minaretai, tradicinį maistą siūlančių užeigų gausa – šis mietas išties turi kuo sudominti iš Vakarų pasaulio atvykusį turistą.

Marakešo širdis – garsų, spalvų ir kvapų kupina „Džema el Fna“ (Jemaa el-Fnaa) aikštė. Gyvenimas čia virte verda: viename kampe savo austus kilimus parduoda vietinis amatininkas, kitame – kepama mėsa ar žuvis. Štai ant grindinio įsikūręs gyvačių kerėtojas, o šalia jo – arbatų ir prieskonių prekeivis. O kur dar vakarais vykstantys ugnies šou ir tarsi iš niekur šalia atsirandanti būrėja, siūlanti išpranašauti ateitį – štai tokia, chaotiška, bet tuo pačiu ir be galo įdomi yra ši aikštė.

Shutterstock.com nuotr./Marakešas, Marokas
Shutterstock.com nuotr./Marakešas, Marokas

Kaip minėjome, Marakešo miestas – labai autentiškas, todėl į jį atvyksta ir įžymūs žmonės. Čia savo atostogas jau yra leidusios tokios garsenybės kaip Katy Perry, Usheris, Lily Allen, Cristiano Ronaldo, Francis Ford Coppola.

Singapūras

Pabuvoję šiaurinėje Afrikos dalyje, keliaukime į Pietryčių Aziją. Mat čia yra dar viena valstybė, į kurią pastaraisiais metais atvyksta daug keliautojų, tarp kurių ir pasaulinio garso garsenybės kaip Tomas Hanksas, Reese Whiterspoon ar Jamie Foxxas, ši vietovė – Singapūras.

Shutterstock.com nuotr./Singapūras
Shutterstock.com nuotr./Singapūras

Kosmopolitiškas, turtingas, šiuolaikiškas ir stebinantis futuristiškų formų statiniais. Čia susipina daug skirtingų kultūrų, todėl neretai Singapūras įvardijamas kaip vietovė, jungianti Rytų ir Vakarų pasaulius. Didžiuliai parkai, švytinčios gigantiškos skulptūros, netradiciniai architektūriniai sprendimai, prabangūs verslo ir prekybos rajonai, savo savastį išlaikę indų ir kinų kvartalai – Singapūre įdomybių nestinga.

Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Singapūre
Shutterstock.com nuotr./Paplūdimys Singapūre

Na, o tie keliautojai, kuriuos miesto šurmulys greitai išvargina, Singapūre atras ir puikius paplūdimius. Tereikia nusikelti į Sentosos (Sentosa) salą. Baltas smėliukas, palmės, visus metus džiuginantis šiltas jūros vanduo bei puiki paslaugų kokybė – tikra atostogų idilė.

Kelionių akademija – ieškantiems egzotinių kelionių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius